esEspañol enEnglish


Autor:
Colección: A lume lento

Lugar: Santiago de Compostela
Editorial: Alvarellos Editora
Ano:

ISBN 9788489323070
Idioma: Castelán
Formato: Impreso

RESEÑA DO EDITOR
A gastronomía galega amplía os seus horizontes. Este libro é toda una novidade no riquísimo panorama gastronómico galego e español, unha obra que nos abrirá os ollos a un mundo de novas sensacións, sabores e texturas. A proposta máis imaxinativa da Nova Cociña Galega, todo un tratado sobre a ortiga como ingrediente con cualidades excepcionais para a cocina doce ou salgada, exquisita en revoltos, empanadas, cremas, potaxes, xeados… A ortiga é unha herba até hoxe menosprezada pero que xa era utilizada polos romanos. Posúe importantes propiedades medicinais, é estimulante do aparato dixestivo, combate o reúma, é antianémica, diurética e reconstituínte. 45 recetas con ortigas é todo un descubrimento para unha cociña coa calidade e tradición da galega. HISTORIA, PROPIEDADES E CULTIVO Á parte do amplo e variado receitario, este volume –que inaugura a colección “A lume lento” de Alvarellos Editora– inclúe dous textos introdutorios de dous xornalistas e escritores especialistas en gastronomía, Miguel Vila Pernas e Guillermo Campos, nos que se deteñen na historia culinaria desta pranta, e tres apéndices coas propiedades beneficiosas das ortigas, o seu cultivo, e finalmente un breve léxico gastronómico.

esEspañol enEnglish

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies