Autor:
Colección: A lume lento

Lugar: Santiago de Compostela
Editorial: Alvarellos Editora
Ano:

ISBN 9788489323698
Idioma: Galego
Formato: Impreso

Segunda entrega, correspondiente a la provincia de Lugo, de esta guía dedicada a la gastronomía gallega. Pertenece a la colección A Lume Lento de la Editorial Alvarellos. El autor, Miguel Vila Pernas, es un prestigioso escritor y crítico gastronómico.

En esta guía, a pesar de su brevedad, se hace un recorrido muy completo sobre la gastronomía de la provincia lucense, y como en todas las obras de Miguel Vila, de una manera muy clara, cercana y amena.

En ella podemos averiguar qué son exactamente los grelos, el origen del término “chimichurri”…, y conocer un poco más productos como el pan de Ousá, los pimientos de Mougán, etc., de calidad demostrada pero menos conocidos que el pan de Carral, Cea, o los pimientos de Padrón (Herbón) o de Arnoia.

Muy interesante el apartado final dedicado a las peculiaridades gastronómicas de los diferentes ayuntamientos de la provincia.

Sinopsis (tomada del libro):

Tras a publicación do volume dedicado a Ourense, elaborado polo chef Martín Álvarez (Premio Gourmand 2010 á “Mellor viaxe gastronómica” e libro finalista dos Premios da Edición de Galicia 2010), a Guía secreta da gastronomía de Galicia continúa o seu percorrido. Agora, pola provincia de Lugo. Nesta segunda entrega, a provincia máis extensa do país revélanos, da man do experto gastrónomo Miguel Vila, os seus tesouros culinarios: produtos, receitas, costumes máis xenuínos e lugares onde atopar toda unha identidade gastronómica, tantas veces descoñecida por propios e foráneos.

A guía detense nalgúns dos mellores pans do país (Ousá, Mondoñedo, Martiñán…), en queixos de tres denominacións de orixe (San Simón, Arzúa-Ulloa e O Cebreiro) con outros menos populares e igual de xenuínos. Descúbrenos así mesmo como medir a gradación no picante dos pementos de Mougán ou fálanos de variantes antigas de patacas que aínda se sementan como a cazona ou a habanera. O autor viaxa polas peculiares receitas luguesas como as sardiñas arenques, o pato ao estilo Ribadeo, o bonito en rolo, os chanfainos ou chouláns, e recolle todo o universo da matanza. Remata, como non, coas sobremesas de sona, (como as tortas de Mondoñedo, Portomarín ou Guitiriz) e outros menos coñecidos como a colineta, cos renacentes viños do sur (da Ribeira Sacra) e as augardentes (Portomarín ou Quiroga).

Seis amantes da boa cociña completan este brillante traballo de Miguel Vila: o cociñeiro Iago Castrillón, os xornalistas Manuel Gago e Santiago Jaureguízar, o escritor Xabier P. DoCampo, a presidenta da Asociación de Sumilleres, Mercedes González, e a escritora Helena Villar Janeiro. Cada un deles revélanos un secreto gastronómico lugués moi suculento.

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