esEspañol enEnglish

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 1
Rating: 5
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Ameixas á mariñeira

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Ameixas á mariñeira
Cantidade por ración
Calorías 324 Calorías da graxa 117
% valor diario*
Graxa total 13g 20%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 8g
Colesterol 85mg 28%
Sodio 148mg 6%
Potasio 1091mg 31%
Carbohidratos totais 15g 5%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 3g
Proteínas 33g 66%
Vitamina A 46%
Vitamina C 81%
Calcio 14%
Ferro 200%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Ameixas á mariñeira
Cantidade por ración
Calorías 324 Calorías da graxa 117
% valor diario*
Graxa total 13g 20%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 8g
Colesterol 85mg 28%
Sodio 148mg 6%
Potasio 1091mg 31%
Carbohidratos totais 15g 5%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 3g
Proteínas 33g 66%
Vitamina A 46%
Vitamina C 81%
Calcio 14%
Ferro 200%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Dourar en aceite de oliva a cebola e o allo picados moi miúdos.
  2. Engadir unha cullerada de fariña e refogala 1 minuto.
  3. Incorporar os tomates pelados e triturados. Deixar que coza, tapado, 5 minutos.
  4. Engadir unha culleradiña de pemento doce (ou picante), disolvelo, e agregar o viño.
  5. Deixar cocer durante 7-8 minutos, destapado, para que espese, pois as ameixas soltarán auga.
  6. Engadir as ameixas e tapara a pota para facilitar que se abran,
  7. Unha vez abertas, destapar a tarteira e deixar cocer uns minutos para que espese un pouco a salsa.
  8. Engadir un pouco de pirixel picado.
Almejas a la marinera
Almejas a la marinera
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

1 comentarios

  1. Virtual Private Server

    Responder

    Los productos del mar, mezclados con lo que esta tierra generosa ofrece a los agricultores, son la base de la buena mesa aresana. Aqui son los caldos galegos, la caldeirada de pescados, las ameixas a marinera, el lacon con grelos, la merluza a galega o el requeixo final, entre tantos otros platos.

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies