Ameixas á mariñeira
Unha das moitas formas de preparar ameixas á mariñeira
Racións Prep Time
4persoas 30minutos
Cook Time Passive Time
30minutos 0minutos
Racións Prep Time
4persoas 30minutos
Cook Time Passive Time
30minutos 0minutos
Ingredientes
Instructions
  1. Dourar en aceite de oliva a cebola e o allo picados moi miúdos.
  2. Engadir unha cullerada de fariña e refogala 1 minuto.
  3. Incorporar os tomates pelados e triturados. Deixar que coza, tapado, 5 minutos.
  4. Engadir unha culleradiña de pemento doce (ou picante), disolvelo, e agregar o viño.
  5. Deixar cocer durante 7-8 minutos, destapado, para que espese, pois as ameixas soltarán auga.
  6. Engadir as ameixas e tapara a pota para facilitar que se abran,
  7. Unha vez abertas, destapar a tarteira e deixar cocer uns minutos para que espese un pouco a salsa.
  8. Engadir un pouco de pirixel picado.