Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 16/06/2002

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Arroz con berberechos e polo

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Arroz con berberechos e polo
Cantidade por ración
Calorías 551 Calorías da graxa 126
% valor diario*
Graxa total 14g 22%
Graxas saturadas 3g 15%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 6g
Colesterol 111mg 37%
Sodio 898mg 37%
Potasio 574mg 16%
Carbohidratos totais 69g 23%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 0.1g
Proteínas 36g 72%
Vitamina A 0.004%
Vitamina C 0.4%
Calcio 0.04%
Ferro 0.2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Lavar os berberechos e deixalos en remollo durante 1 hora con sal gordo (así soltan as areas que poidan ter). Logo dunha hora, escoar e lavalos de novo. Reservar.
  2. Nun pouco de aceite de oliva, dourar o allo fileteado.
  3. Logo, engadir o polo troceado e sazonado con sal de allo, e douralo.
  4. Mentres, quentar o litro de auga e engadirlle os dous papeliños de azafrán.
  5. Unha vez dourado o polo, incorporar o arroz e refogalo para que peche e quede solto unha vez cocido.
  6. Engadir os berberechos e mesturar.
  7. Botar a auga quente co azafrán e salgar.
  8. Deixar cocer, tapado, ata que a auga se evapore totalmente (20 minutos aprox)
  9. Engadir os chícharos, escoados, tapar e deixar repousar 5 minutos.
Arroz con berberechos y pollo
Arroz con berberechos y pollo
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies