Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 07/05/2011

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Arroz con algas
Cantidade por ración
Calorías 452 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Graxa total 8g 12%
Graxas saturadas 1g 5%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 5g
Sodio 603mg 25%
Potasio 273mg 8%
Carbohidratos totais 88g 29%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 3g
Proteínas 8g 16%
Vitamina A 60%
Vitamina C 51%
Calcio 2%
Ferro 6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Nun pouco de aceite poñer a refogar os allos, o allo porro e o pemento troceados moi miúdos, xunto co chile.
  2. Cando empezen a estar brandas as verduras, retirar o chile e engadir o tomate e a cenoria, tamén troceados.
  3. Unha vez refogado todo, incorporar as algas, sen hidratar pois van cocer xunto co arroz.
  4. Engadir o arroz e darlle unhas voltas para que peche e quede solto unha vez cocido.
  5. Por último, incorporar a auga quente, na que teremos disolto o azafrán.
  6. Sazonar con mesura, pois as algas aportan sal, e deixar cocer ata que a auga se evapore.
  7. No debería levar máis de 20 minutos, e as algas no deben cocer máis dese tempo porque se potenciaría demasiado o seu sabor.
Arroz con algas
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies