Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel, o 27/01/2005

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Arroz con cigalitas

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Arroz con cigaliñas
Cantidade por ración
Calorías 678 Calorías da graxa 27
% valor diario*
Graxa total 3g 5%
Graxas saturadas 1g 5%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 1g
Colesterol 178mg 59%
Sodio 2943mg 123%
Potasio 1504mg 43%
Carbohidratos totais 100g 33%
Fibra dietética 6g 24%
Azucres 10g
Proteínas 60g 120%
Vitamina A 135%
Vitamina C 172%
Calcio 18%
Ferro 10%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Límpanse as cigalas, reservando as colas, e coas cáscaras e as cabezas prepárase un caldo ao que engadimos unha folla de loureiro, media cenoria, pirixel e media cebola.
  2. Mentres, pícanse os allos e sofrítense xunto con media cebola picada, o pemento vermello e as setas cortadas en tacos.
  3. Logo, engádese o tomate triturado cunha pizca de azucre, o arroz, un pouco de pirixel picado e móllase co caldo que preparáramos coas cáscaras das cigalas na proporción correcta (600 cc. de caldo por 200 grs. de arros).
  4. Sazónase e a media cocción engándense as coliñas de cigalas, cortadas en dous ou tres anacos, según o tamaño
  5. Unha vez evaporado o caldo, o arroz debería estar listo. Deixar repousar 2 ou 3 minutos.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies