Arroz con lagostinos
Cómo preparar arroz con lagostinos nun wok e usando como caldo un fumet realizado coas cascas dos lagostinos.
Racións Prep Time
4persoas 20minutos
Cook Time Passive Time
20minutos 5minutos
Racións Prep Time
4persoas 20minutos
Cook Time Passive Time
20minutos 5minutos
Ingredientes
Instructions
  1. Limpar as colas dos lagostinos, reservando as cascas.
  2. Salpementar as cascas e reservar.
  3. Sofrixir as cascas e cabezas en aceite de oliva virxe extra.
  4. Engadir dúas follas de loureiro e un litro de auga, e deixar cocer para facer un fumet. Escoar e reservar.
  5. Sofrixir os dentes de allo, fileteados, xunto coa cebola e os pementos, cortados á xuliana, e o tomate, relado e aderezado con sal e azucre a partes iguais.
  6. Unha vez sofrixido todo, engadir o arroz e refogalo un ou dous minutos.
  7. Incorporar 700 g do fumet e levar a ebulición.
  8. Cando comece a ferver, engadir os lagostinos e deixar cocer, sen tapar, 17 minutos.
  9. Retirar do lume e deixar repousar, tapado, 5 minutos.