Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 26/07/2002

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Bonito á prancha con cachelos
Cantidade por ración
Calorías 401 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Graxa total 9g 14%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 5g
Colesterol 90mg 30%
Sodio 674mg 28%
Potasio 1389mg 40%
Carbohidratos totais 25g 8%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 2g
Proteínas 49g 98%
Vitamina A 2%
Vitamina C 8%
Calcio 4%
Ferro 9%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Facer unha vinagreta co pirixel, o viño, o aceite, os allos e o vinagre, mesturando ben.
  2. Adobar os trozos de bonito con esta salsa e deixar así durante unha hora.
  3. Mentres, cocer as patacas, ben lavadas e sen pelar, nunha pota con auga, sal e a folla de loureiro. Cando estean listas, escorrer e conservar quentes.
  4. Quentar a prancha (se non se dispón dunha pode facerse en tixola), escorrer o bonito, salgalo e poñer na prancha ata que estea feito.
  5. Sérvese acompañado das patacas sen lles quitar a pel.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies