Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 1
Rating: 5
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Caldo galego, de grelos

Como estamos a utilizar o caldo que reserváramos (podemos conxelalo sen non imos a utilizalo inmediatamente) logo de facer un cocido galego, a cantidade de sal aportada polas carnes do cocido debería abondar. Sen embargo, é mellor probalo e engdir sal se é necesario.

Ingredientes

  • 2 l caldo de carne resultante de facer o cocido galego
  • 500 g grelos pódese usar tamén repolo, verzas, nabizas...
  • 250 g fabas postas a remollo da noite anterior
  • 1000 g patacas
  • 100 g unto
4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Caldo galego, de grelos
Cantidade por ración
Calorías 679 Calorías da graxa 171
% valor diario*
Graxa total 19g 29%
Graxas saturadas 7g 35%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 7g
Colesterol 94mg 31%
Sodio 612mg 26%
Potasio 1958mg 56%
Carbohidratos totais 63g 21%
Fibra dietética 23g 92%
Azucres 5g
Proteínas 50g 100%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Cortar os talos dos grelos antes de os lavar.
  2. Poñer a cocer o caldo co unto.
  3. Cando ferva, engadir os grelos.
  4. Cando volva a ferver e os grelos xa reduciron o seu volume, engadir as fabas e deixar que cozan mentres cortamos as patacas.
  5. Engadir as patacas e cocer ata que as fabas estean tenras.
  6. Deixar repousar 24 horas.
  7. Ao día seguinte darlle unha fervura antes de servir.
Caldo gallego de grelos
Caldo gallego de grelos
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies