Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 1
Rating: 5
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

As castañas cocidas, tradicionais en Galicia, eran a base nutritiva dos galegos ata o século XVIII no que, para combatir a fame, se impón o uso da pataca chegada de América.

Moitas receitas indican que han cocerse coa casca, pero na miña casa sempre se coceron sen ela. A segunda pel, que se as castañas están no seu punto sae moi ben, sacábase ao comelas.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Castañas cocidas
Cantidade por ración
Calorías 198 Calorías da graxa 9
% valor diario*
Graxa total 1g 2%
Graxas saturadas 0.2g 1%
Graxas poliinsaturadas 0.5g
Graxas monosaturadas 0.4g
Sodio 583mg 24%
Potasio 484mg 14%
Carbohidratos totais 44g 15%
Proteínas 2g 4%
Vitamina A 1%
Vitamina C 67%
Calcio 2%
Ferro 5%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Sácaselles a cáscara ás castañas, deixando a pel interior.
  2. Póñense a cocer nunha pota con abundante auga, cun pouco de sal e uns grans de anís.
  3. Déixanse cocer de 30 a 40 minutos, ata que estean brandas, pero non demasiado para que non se desfagan.
  4. Ao rematar a coción hai que escoalas ben deixándoas ao calor na mesma pota para que termine de evaporarse a auga.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies