Publicada por Marta, 7 Novembro, 2015

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Agora que estamos na época das castañas no podedes deixar de probalas co cocido. O contraste coa carne salgada é exquisito. Nesta receita non tiña verduras polo que vai sen elas, pero o normal é acompañar as carnes con repolo, grelos ou nabizas. Canto dos garavanzos, non os puxen porque me pareceu que coas castañas era abondo.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Cocido con castañas
Cantidade por ración
Calorías 878 Calorías da graxa 486
% valor diario*
Graxa total 54g 83%
Graxas saturadas 20g 100%
Graxas poliinsaturadas 5g
Graxas monosaturadas 24g
Colesterol 167mg 56%
Sodio 595mg 25%
Potasio 1282mg 37%
Carbohidratos totais 51g 17%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 1g
Proteínas 44g 88%
Vitamina A 1%
Vitamina C 57%
Calcio 3%
Ferro 11%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Poñemos a carne a desalgar a noite anterior. Tamén podemos pelar as castañas con antelación xa que leva o seu tempo.
  2. Ponse a cocer toda a carne xunta agás a costela, que se bota unha media hora despois de estar cocendo o resto xa que se desfaría se a puxésemos dende o principio.
  3. Unha media hora antes de que estea lista a carne retírase caldo a dúas potas nas que se poñerán a cocer nunha as castañas e noutra as patacas.
  4. Vixiar que as castañas non se desfagan demasiado e cuando estean listas as patacas escoar todo e servir.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies