esEspañol enEnglish

Publicada por Miguel, 8 Maio, 2017

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Empanada de bacallau con pasas

A receita da empanada galega é moi variada, e neste caso empregamos unha masa que leva unha parte de viño branco. É unha masa con fermento, polo que é necesario deixala repousar para que levede. Para facela, ademais, utilizamos unha Thermomix. Se non se ten Thermomix, ou unha máquina amasadora, e temos que facer a masa á man, convén non esquecer quentar os líquidos co fermento antes de os mesturar coa fariña.

Ingredientes

Zaragallada
Masa
4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de bacallau con pasas
Cantidade por ración
Calorías 783 Calorías da graxa 252
% valor diario*
Graxa total 28g 43%
Graxas saturadas 4g 20%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 19g
Colesterol 32mg 11%
Sodio 1364mg 57%
Potasio 1010mg 29%
Carbohidratos totais 106g 35%
Fibra dietética 17g 68%
Azucres 11g
Proteínas 32g 64%
Vitamina A 28%
Vitamina C 147%
Calcio 9%
Ferro 34%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

Zaragallada
Masa
4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de bacallau con pasas
Cantidade por ración
Calorías 783 Calorías da graxa 252
% valor diario*
Graxa total 28g 43%
Graxas saturadas 4g 20%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 19g
Colesterol 32mg 11%
Sodio 1364mg 57%
Potasio 1010mg 29%
Carbohidratos totais 106g 35%
Fibra dietética 17g 68%
Azucres 11g
Proteínas 32g 64%
Vitamina A 28%
Vitamina C 147%
Calcio 9%
Ferro 34%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
Zaragallada
  1. Cortar á xuliana as cebolas e o pemento.
  2. Quentar aceite de oliva virxe extra, 4 ou 5 culleradas, e sofrixir a cebola e o pemento.
  3. Escoar e reservar o aceite (vai utilizarse para facer a masa).
  4. Escaldar o bacallau, durante 1 minuto, en auga con leite. Esmiuzar e retirar as espiñas.
  5. Picar as pasas e, xunto co bacallau, incorporar ao sofrito. Deixar repousar.
Masa
  1. Poñer no vaso da Thermomix 100 g do aceite de facer a zaragallada, 130 g de auga, 80 g de viño branco e 20 g de fermento.
  2. Programar 90 segundos, 40ºC, velocidade 3.
  3. Logo, engadir 400 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  4. Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  5. Sacar a masa do vaso e traballar á man ata integrar 100 g máis de fariña.
  6. Deixar repousar, tapada, durante 1 hora.
Empanada
  1. Prequentar o forno a 200ºC
  2. Dividir a masa en dúas metades e estendelas do tamaño da fonte a utilizar.
  3. Poñer unha das metades na fonte e, sobre ela, a zaragallada.
  4. Tapar coa otra metade da masa. Selar os bordos e facer un burato no centro.
  5. Pintar con ovo batido e enfornar durante 30 minutos (200ºC)
  6. Deixar arrefriar sobre unha reixa.
Empanada de bacalao con pasas (masa vino blanco)
Empanada de bacalao con pasas (masa vino blanco)
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies