esEspañol

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

Recheo
Masa
4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de bonito
Cantidade por ración
Calorías 771 Calorías da graxa 306
% valor diario*
Graxa total 34g 52%
Graxas saturadas 5g 25%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 23g
Colesterol 58mg 19%
Sodio 1219mg 51%
Potasio 799mg 23%
Carbohidratos totais 75g 25%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 4g
Proteínas 39g 78%
Vitamina A 13%
Vitamina C 73%
Calcio 7%
Ferro 30%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

Recheo
Masa
4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de bonito
Cantidade por ración
Calorías 771 Calorías da graxa 306
% valor diario*
Graxa total 34g 52%
Graxas saturadas 5g 25%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 23g
Colesterol 58mg 19%
Sodio 1219mg 51%
Potasio 799mg 23%
Carbohidratos totais 75g 25%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 4g
Proteínas 39g 78%
Vitamina A 13%
Vitamina C 73%
Calcio 7%
Ferro 30%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
Recheo
  1. Prepárase o recheo da empanada facendo un guiso cos pementos e a cebola cortados en xuliana e o bonito troceado (se é en conserva non o engadiremos ata ir a rechea-la empanada).
Masa
  1. Prepárase co aceite sobrante de guisa-lo recheo (100 cc.), o lévedo de panadería, 125 cc. de leite morno, 125 cc. de auga morna, 250 grs. de fariña e sal. .
  2. Trabállase a masa coas variñas ata que se solte da cunca que estamos a usar e logo a mán durante 10 minutos.
  3. Déixase repousar media hora e estírase en dúas partes co rodete
Montaxe
  1. Colócase a metade da masa nunha fonte de forno engraxada.
  2. Pínchase a masa cun garfo e esténdese sobre ela o recheo.
  3. Cúbrese coa otra metade da masa, que tamén hai que pinchar, e fáiselle un buraco no centro a xeito de cheminea.
  4. Sélanse as dúas partes e adórnase cos restos da masa. Enfórnase durante media hora a 180º.
Receitas relacionadas

esEspañol

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies