Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 12/07/2003

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Empanada de grelos e xamón

Ingredientes

Masa
Recheo
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de grelos e xamón
Cantidade por ración
Calorías 357 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Graxa total 8g 12%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 5g
Colesterol 25mg 8%
Sodio 1181mg 49%
Potasio 221mg 6%
Carbohidratos totais 52g 17%
Fibra dietética 3g 12%
Azucres 1g
Proteínas 16g 32%
Vitamina A 0.3%
Vitamina C 1%
Calcio 3%
Ferro 18%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
Masa
  1. Nun bol mestúranse o leite, o viño e o aceite de oliva e engádese un pouco de sal.
  2. Vai incorporándose a fariña ata que a masa se despegue, momento no que se pasa a unha superficie lista e continúase amasando ata que non admita máis fariña. Debe quedar unha masa suave e elástica.
Recheo
  1. Dóuranse os allos nun pouco de aceite de oliva e incorpóranse os grelos cocidos ben escorridos e o xamón cortado en lascas non moi grosas refogándoos uns momentos. Retíranse os allos poñendo e resérvase o recheo escoado.
Montaxe
  1. Divídese a masa en dúas mitades, estendendo unha delas sobre unha fonte de forno engraixada ou cuberta cun papel d forno para que non se pegue.
  2. Esténdese o recheo sobre a masa.
  3. Tápase coa outra mitade da masa, tamén estendida, e sélase polos bordes facendo un burato no medio a modo de cheminea.
  4. Píntase con ovo batido e enfórnase a 180ºC durante 35-40 minutos aproximadamente.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies