esEspañol enEnglish

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 08/09/2002

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Empanada de raxo

Ingredientes

Zaragallada
Masa
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de raxo
Cantidade por ración
Calorías 736 Calorías da graxa 360
% valor diario*
Graxa total 40g 62%
Graxas saturadas 11g 55%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 22g
Colesterol 59mg 20%
Sodio 833mg 35%
Potasio 410mg 12%
Carbohidratos totais 70g 23%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 3g
Proteínas 23g 46%
Vitamina A 30%
Vitamina C 110%
Calcio 3%
Ferro 24%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

Zaragallada
Masa
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de raxo
Cantidade por ración
Calorías 736 Calorías da graxa 360
% valor diario*
Graxa total 40g 62%
Graxas saturadas 11g 55%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 22g
Colesterol 59mg 20%
Sodio 833mg 35%
Potasio 410mg 12%
Carbohidratos totais 70g 23%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 3g
Proteínas 23g 46%
Vitamina A 30%
Vitamina C 110%
Calcio 3%
Ferro 24%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
ZARAGALLADA
  1. Nunha tixola engádese aceite e sofrítense, lentamente, a cebola e o pemento vermello cortados á xuliana.
  2. Cando estean feitos retírase do lume e déixase arrefriar o suficiente para lle botar unha cullerada de pemento doce sen o queimar.
  3. Escoar o rustrido e reservar 100 g do aceite para facer a masa.
  4. Na mesma tixola frítense os filetes de raxo previamente adobados sal de allo. Incorpóranse ao rustrido e resérvase todo.
MASA
  1. Nunha cunca ponse o medio quilo de fariña e se fai un oco no medio.
  2. Dentro botánse a auga morna con sal, o aceite de preparar o recheo, o viño branco e o fermento desmiuzado.
  3. Mestúrase e trabállase todo ben ata que a masa se despegue fácilmente das máns .
  4. Tapar e deixar repousar 20 minutos.
MASA (en Thermomix)
  1. Poñer no vaso da Thermomix 150 g de auga, 100 g de aceite de facer a zaragallada, 50 g de viño e 20 g de fermento.
  2. Programar 1 minuto / 40ºC / velocidade 2.
  3. Logo, engadir 500 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  4. Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  5. Sacar a masa do vaso e traballar á man para formar unha bola.
  6. Deixar repousar, tapada, durante 20 minutos.
MONTAXE
  1. Divídese a masa en dous anacos que se estiran en forma rectangular.
  2. Nunha bandeixa de forno previamente engraxada con aceite e enfariñada (ou cuberta con papel de forno), colócase unha das metades da masa e sobre ela o recheo.
  3. Tápase coa outra metade e selase polos bordes dobrando a parte inferior sobre a superior, na a que debe facerse, no medio, un buraco a modo de cheminea.
  4. Cos restos da masa pódense facer uns adornos.
  5. Píntase con ovo batido e métese no forno, con calor por arriba e por abaixo, a 200º durante 30 minutos.
Empanada de
Empanada de
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies