Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 08/09/2002

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

Masa
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de raxo
Cantidade por ración
Calorías 598 Calorías da graxa 243
% valor diario*
Graxa total 27g 42%
Graxas saturadas 8g 40%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 14g
Colesterol 47mg 16%
Sodio 628mg 26%
Potasio 349mg 10%
Carbohidratos totais 68g 23%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 2g
Proteínas 20g 40%
Vitamina A 38%
Vitamina C 47%
Calcio 3%
Ferro 26%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
Recheo
  1. nunha tixola frítense os filetes de raxo previamente adobados con allo en pó e sazonados. Resérvanse.
  2. Na mesma tixola engádese aceite e sofrítense, lentamente, a cebola cortada en xuliana e o pemento vermello cortado en dados non moi grandes.
  3. Cando estean feitos retírase do lume e déixase enfriar o suficiente para lle botar unha cullerada de pemento doce sen o queimar.
  4. Incorpóranse os filetes e resérvase todo.
Masa
  1. Nunha cunca ponse o medio quilo de fariña e se fai un oco no centro.
  2. Dentro botánse a auga morna con sal, o aceite de prepara-lo recheo e o fermento desmenuzado.
  3. Mestúrase e trabállase todo ben ata que a masa se despegue fácilmente das máns .
  4. Déixase repousar unha hora para que fermente e a continuación vólvese a amasar.
Montaxe
  1. Divídese a masa en dous anacos que se estiran en forma rectangular.
  2. Nunha bandeixa de forno previamente engraxada con aceite e enfariñada, colócase unha das metades da masa e sobre ela o recheo, escurrido do aceite para que non abrande a masa.
  3. Tápase coa outra metade e selase polos bordes dobrando a parte inferior sobre a superior, sobre a que debe facerse, no centro, un buraco a modo de cheminea.
  4. Cos restos da masa pódense facer uns adornos. Píntase con ovo batido e métese no forno, con calor por arriba e por abaixo, a 180-200º durante 35-45 minutos.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies