esEspañol enEnglish

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Lentellas

Na casa sempre cociñamos con lentellas pardinas, unha variedade española, que non necesitan remollo previo e non perden a pel mentres se cociñan. A pesar de non o necesitar, nesta receita remollamos as lentellas durante dúas horas para acurtar o tempo de cocción.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Lentellas
Cantidade por ración
Calorías 637 Calorías da graxa 234
% valor diario*
Graxa total 26g 40%
Graxas saturadas 6g 30%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 16g
Colesterol 32mg 11%
Sodio 1635mg 68%
Potasio 1092mg 31%
Carbohidratos totais 63g 21%
Fibra dietética 31g 124%
Azucres 3g
Proteínas 36g 72%
Vitamina A 1%
Vitamina C 9%
Calcio 7%
Ferro 43%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Lentellas
Cantidade por ración
Calorías 637 Calorías da graxa 234
% valor diario*
Graxa total 26g 40%
Graxas saturadas 6g 30%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 16g
Colesterol 32mg 11%
Sodio 1635mg 68%
Potasio 1092mg 31%
Carbohidratos totais 63g 21%
Fibra dietética 31g 124%
Azucres 3g
Proteínas 36g 72%
Vitamina A 1%
Vitamina C 9%
Calcio 7%
Ferro 43%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Quentar 2 ou 3 culleradas de aceite de oliva nunha pota e dourar a cebola e os allos (os allos son opcionais) finamente picados.
  2. Logo engadir o chourizo e o xamón e sofrixir durante 1 ou 2 minutos.
  3. Engadir o viño, as lentellas e auga ata as cubrir completamente e un pouco máis xa que durante a cocción aumentará o seu volume.
  4. Engadir sal e un groliño de vinagre (opcional) e deixar cocer a lume lento-medio ata que as lentellas estean cocidas.
Lentejas
Lentejas
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies