esEspañol

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 16/03/2008

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Mexillóns en salsa de vieira
Cantidade por ración
Calorías 295 Calorías da graxa 54
% valor diario*
Graxa total 6g 9%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 1g
Colesterol 326mg 109%
Sodio 1100mg 46%
Potasio 1125mg 32%
Carbohidratos totais 19g 6%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 6g
Proteínas 30g 60%
Vitamina A 21%
Vitamina C 32%
Calcio 2%
Ferro 3%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Mexillóns en salsa de vieira
Cantidade por ración
Calorías 295 Calorías da graxa 54
% valor diario*
Graxa total 6g 9%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 1g
Colesterol 326mg 109%
Sodio 1100mg 46%
Potasio 1125mg 32%
Carbohidratos totais 19g 6%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 6g
Proteínas 30g 60%
Vitamina A 21%
Vitamina C 32%
Calcio 2%
Ferro 3%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Limpar os mexillóns, abrilos, retirar unha das cunchas, e dispoñer nunha fonte de forno.
  2. Pódese gardar un pouco de caldo, coado, para engadir á salsa.
  3. Nunha tixola cun fondo de aceite, refogar a cebola picada moi fina, practicamente triturada, sazonar e deixala facer moi lentamente para que non se queime pero que quede ben feita.
  4. Engadir o tomate triturado ou picado moi miúdo, sen a pel nin as sementes, e sazonar.
  5. Cando falten uns minutos para que estea feito, engadir o viño, o coñac e o chorriño de caldo de abrir os mexillóns (isto é optativo porque pode darlle un sabor demasiado forte).
  6. Deixar reducir ata que quede un pouco espesa a salsa e, entón, engadir o xamón moi picadiño. O xamón engádese ao final para que non salgue demasiado a salsa.
  7. Poñer un pouco de salsa encima dos mexillóns e gratinar no forno uns minutos.
  8. Pódeselle botar un pouco de pan relado por enriba y gratinar ata que estea tostado, dependendo do espesa que resulte a salsa.
Receitas relacionadas

esEspañol

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies