es en

Publicada por Miguel, 26 May, 2017

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Pa de año ao forno con patacas Hasselback

Como gornición prepararemos unhas patacas Hasselback, que se enfornan xunto co año. A receita das patacas Hasselback, procedente do restaurante sueco do mesmo nome, consiste en dar uns cortes profundos á pataca, sen chegar a cortala completamente, e aliñala ao gusto. O aliño penetra polos cortes e consegue unha textura crocante por fóra e tenra por dentro.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Pa de año ao forno con patacas Hasselback
Cantidade por ración
Calorías 596 Calorías da graxa 387
% valor diario*
Graxa total 43g 66%
Graxas saturadas 16g 80%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 21g
Colesterol 129mg 43%
Sodio 877mg 37%
Potasio 603mg 17%
Carbohidratos totais 15g 5%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 2g
Proteínas 30g 60%
Vitamina A 4%
Vitamina C 2%
Calcio 4%
Ferro 17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Sofrixir a cebola á xuliana en aceite de oliva.
  2. Escoar, poñer sobre unha fonte de forno e reservar o aceite para regar a pa.
  3. Adobar a pa con allo en po, tomiño e sal, e poñer sobre a cebola.
  4. Regar co viño branco e o aceite reservado.
  5. Preparar as patacas: poñelas, sen pelar, sobre unha lata de conserva vacía e cortar en rodas sen chegar abaixo de todo.
  6. Colocar na fonte ao lado do año e aliñalas con aceite, sal, romeu e un anaco de manteiga.
  7. Enfornar durante 30 minutos a 200ºC e darlle a volta á pa.
  8. Logo de outros 30 minutos, tapar as patacas para que non se queimen, regar a pa cun pouco de brandy e colocarlle enriba uns anacos de manteiga.
  9. Gratinar por ambos os dous lados.
Paletilla de cordero al horno con patatas Hasselback
Receitas relacionadas

es en

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies