esEspañol enEnglish

Publicada por Miguel, 26 Maio, 2017

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Pa de año ao forno con patacas Hasselback

Como gornición prepararemos unhas patacas Hasselback, que se enfornan xunto co año. A receita das patacas Hasselback, procedente do restaurante sueco do mesmo nome, consiste en dar uns cortes profundos á pataca, sen chegar a cortala completamente, e aliñala ao gusto. O aliño penetra polos cortes e consegue unha textura crocante por fóra e tenra por dentro.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Pa de año ao forno con patacas Hasselback
Cantidade por ración
Calorías 596 Calorías da graxa 387
% valor diario*
Graxa total 43g 66%
Graxas saturadas 16g 80%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 21g
Colesterol 129mg 43%
Sodio 877mg 37%
Potasio 603mg 17%
Carbohidratos totais 15g 5%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 2g
Proteínas 30g 60%
Vitamina A 4%
Vitamina C 2%
Calcio 4%
Ferro 17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Pa de año ao forno con patacas Hasselback
Cantidade por ración
Calorías 596 Calorías da graxa 387
% valor diario*
Graxa total 43g 66%
Graxas saturadas 16g 80%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 21g
Colesterol 129mg 43%
Sodio 877mg 37%
Potasio 603mg 17%
Carbohidratos totais 15g 5%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 2g
Proteínas 30g 60%
Vitamina A 4%
Vitamina C 2%
Calcio 4%
Ferro 17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Sofrixir a cebola á xuliana en aceite de oliva.
  2. Escoar, poñer sobre unha fonte de forno e reservar o aceite para regar a pa.
  3. Adobar a pa con allo en po, tomiño e sal, e poñer sobre a cebola.
  4. Regar co viño branco e o aceite reservado.
  5. Preparar as patacas: poñelas, sen pelar, sobre unha lata de conserva vacía e cortar en rodas sen chegar abaixo de todo.
  6. Colocar na fonte ao lado do año e aliñalas con aceite, sal, romeu e un anaco de manteiga.
  7. Enfornar durante 30 minutos a 200ºC e darlle a volta á pa.
  8. Logo de outros 30 minutos, tapar as patacas para que non se queimen, regar a pa cun pouco de brandy e colocarlle enriba uns anacos de manteiga.
  9. Gratinar por ambos os dous lados.
Paletilla de cordero al horno con patatas Hasselback
Paletilla de cordero al horno con patatas Hasselback
Receitas relacionadas

esEspañol enEnglish

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies