esEspañol

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 10/02/2005

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Pan de xamón
Cantidade por ración
Calorías 395 Calorías da graxa 99
% valor diario*
Graxa total 11g 17%
Graxas saturadas 5g 25%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 4g
Colesterol 48mg 16%
Sodio 1843mg 77%
Potasio 231mg 7%
Carbohidratos totais 56g 19%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 8g
Proteínas 17g 34%
Vitamina A 5%
Calcio 5%
Ferro 17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Pan de xamón
Cantidade por ración
Calorías 395 Calorías da graxa 99
% valor diario*
Graxa total 11g 17%
Graxas saturadas 5g 25%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 4g
Colesterol 48mg 16%
Sodio 1843mg 77%
Potasio 231mg 7%
Carbohidratos totais 56g 19%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 8g
Proteínas 17g 34%
Vitamina A 5%
Calcio 5%
Ferro 17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Nun cazo poñer a quentar o leite (sen que chegue a ferver) e desfacer nela a manteiga e o azucre. Deixar amornar un pouco.
  2. Mentres, nun bol, poñer a fariña e o lévedo desmiuzado e formar un volcán no medio.
  3. Botar o contido do cazo e amasar.
  4. Cando a masa estea lista, deixar repousar 5 minutos.
  5. Mentres, trocear as olivas.
  6. Estirar a masa fina, formando un rectángulo e pincelala con manteiga.
  7. Estender as lonchas de xamón sobre a masa, sen chegar aos bordes, e sobre o xamón, as olivas troceadas.
  8. Pincelar con auga un dos bordes da masa (para poder selala) e comezar a facer un rolo dende o borde oposto, coma se fose un brazo de xitano.
  9. Poner o rolo sobre unha fonte de forno pintada de manteiga para que non se pegue, facerlle unhas marcas na superficie e pintalo de ovo.
  10. Deixar repousar, nun sitio cálido, ata que dobre o seu volume.
  11. Cando isto ocorra, volver a pintar de ovo e enfornar a 200º durante 25-30 minutos.
Pan de jamón
Pan de jamón
Receitas relacionadas

esEspañol

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies