Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Pasta con gambas en salsa negra
Cantidade por ración
Calorías 477 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Graxa total 9g 14%
Graxas saturadas 1g 5%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 5g
Colesterol 69mg 23%
Sodio 705mg 29%
Potasio 282mg 8%
Carbohidratos totais 77g 26%
Fibra dietética 3g 12%
Azucres 4g
Proteínas 20g 40%
Vitamina A 1%
Vitamina C 3%
Calcio 1%
Ferro 1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Cócese a pasta en abundante auga con sal e resérvase.
  2. Prepárase a salsa negra dourando a cebola moi picada en aceite de oliva.
  3. Cando estea ben pasada engádeselle unha cullerada de fariña, un vaso de viño branco, sal, a tinta de sepia e o pirixel ben picado.
  4. Déixase reducir ata ligar ben a salsa, engadindo máis viño ou auga se fose necesario.
  5. En aceite de oliva saltéanse os allos laminados coas gambas peladas, un pouco de viño branco e a pasta cocida.
  6. Sérvense nun prato aderezando coa salsa negra.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies