Pescada ao forno con xamón
Cómo preparar unha pescada ao forno cunha salsa a base de xamón e tomate.
Racións Prep Time
4persoas 20minutos
Cook Time Passive Time
30minutos 0minutos
Racións Prep Time
4persoas 20minutos
Cook Time Passive Time
30minutos 0minutos
Ingredientes
Instructions
  1. Prequentar o forno a 180ºC
  2. Nunha tixola con aceite de oliva sofrixir os allos e a cebola moi picadiños.
  3. Logo engadir os tomates pelados e triturados. Refogar uns minutos.
  4. Añadir el vino blanco y el brandy y dejar cocer durante 10 minutos.
  5. Mentres, colocar a pescada, sazonada, nunha fonte untada con aceite de oliva, botarlle unhas pingas de viño branco e meter no forno durante 10 minutos.
  6. Engadir o xamón serrano cortado en dados pequenos á salsa de tomate e deixar facer de 3 a 5 minutos.
  7. Sacar la merluza del horno y cubrir con la salsa.
  8. Volver a enfornar durante 5 a 7 minutos