Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Polbo á feira
Cantidade por ración
Calorías 352 Calorías da graxa 153
% valor diario*
Graxa total 17g 26%
Graxas saturadas 3g 15%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 10g
Colesterol 120mg 40%
Sodio 1742mg 73%
Potasio 1133mg 32%
Carbohidratos totais 12g 4%
Fibra dietética 4g 16%
Azucres 1g
Proteínas 39g 78%
Vitamina A 124%
Vitamina C 33%
Calcio 15%
Ferro 87%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. É recomendable utilizar un polbo conxelado pois evitaremos ter que mazalo e non nos arriscamos a que saia duro.
  2. Podemos mercalo xa conxelado ou facelo na casa manténdoo así de 2 a 3 días. Unha vez desconxelado, ponse a ferver abundante auga, sen sal (sálgase unha vez cocido).
  3. Cando a auga estea fervendo, e collendo o polbo pola cabeza, métese na auga varias veces para que non solte a pel.
  4. Deixámolo cocer de 20 a 30 minutos, dependendo do tamaño.
  5. Unha vez cocido, retírase a pota do lume e déixase repousar un rato, escorrémolo e cortámolo cunhas tesouras.
  6. Sérvese nun prato de madeira aliñado con sal groso, aceite e pemento.
  7. Dependendo de que o queiramos máis ou menos forte, o pemento pode ser picante, doce ou uhha mestura dos dous.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies