Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Polo asado ao Ribeiro
Cantidade por ración
Calorías 490 Calorías da graxa 279
% valor diario*
Graxa total 31g 48%
Graxas saturadas 7g 35%
Graxas poliinsaturadas 7g
Graxas monosaturadas 12g
Colesterol 248mg 83%
Sodio 790mg 33%
Potasio 677mg 19%
Carbohidratos totais 1g 0%
Fibra dietética 0.2g 1%
Azucres 0.3g
Proteínas 50g 100%
Vitamina C 6%
Calcio 0.4%
Ferro 1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Unha vez limpo e vaciado o polo, sazónase, méteselle dentro o medio limón, e colócase nunha fonte de forno, regándoo con aceite de oliva e medio vaso de ribeiro branco.
  2. Ásase a forno medio/alto durante 1 hora aproximadamente, dándolle a volta varias veces para que se doure ben por todas partes e regádoo de cando en vez co preve que se forma co viño, o aceite e o propio xugo que vai soltano o polo.
  3. Cando o polo estea asado, retírase e colócase a fonte no lume, engadíndolle o resto do viño.
  4. Ráspase ben o fondo da fonte para aproveitar a parte torrada e déixase reducir un pouco.
  5. Sérvese con patatas fritidas e o preve nunha salseira.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies