esEspañol

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 20/08/2002

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Sardiñas asadas con cachelos
Cantidade por ración
Calorías 686 Calorías da graxa 324
% valor diario*
Graxa total 36g 55%
Graxas saturadas 10g 50%
Graxas poliinsaturadas 11g
Graxas monosaturadas 11g
Colesterol 299mg 100%
Sodio 2111mg 88%
Potasio 1751mg 50%
Carbohidratos totais 20g 7%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 2g
Proteínas 70g 140%
Vitamina A 0.2%
Vitamina C 0.1%
Calcio 0.2%
Ferro 0.4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Sardiñas asadas con cachelos
Cantidade por ración
Calorías 686 Calorías da graxa 324
% valor diario*
Graxa total 36g 55%
Graxas saturadas 10g 50%
Graxas poliinsaturadas 11g
Graxas monosaturadas 11g
Colesterol 299mg 100%
Sodio 2111mg 88%
Potasio 1751mg 50%
Carbohidratos totais 20g 7%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 2g
Proteínas 70g 140%
Vitamina A 0.2%
Vitamina C 0.1%
Calcio 0.2%
Ferro 0.4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. É aconsellable que as sardiñas estean moi frescas, mellor se son do día.
  2. Sálganse con bastante sal groso unha ou dúas horas antes de as asar, o que se fai nunha prancha sobre as brasas. Pode facerse no forno pero non quedan tan sabrosas e o cheiro que deixan en toda a casa tarda "un pouco" en se esvaecer.
  3. Mentras, póñense a coce-las patacas moi limpas e sen pelar, cortadas en dous anacos, con auga que as cobra ata a mitade, sal e unha folla de loureiro.
  4. Cando falte pouco para que estean cocidas, escórrese a auga e rematan de facerse no forno ou a carón das brasas nun cacharro resistente á calor.
  5. Todo pode acompañarse, tamén, duns pementos de Padrón, que lle van moi ben.
Sardinas con cachelos
Sardinas con cachelos
Receitas relacionadas

esEspañol

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies