Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Cando eu era cativa, chamábamoslle carne con “puré de pocito”. Miña nai facía, para acompañar a carne, puré de patacas e, para nos convencer de que o tomásemos, facía un oco no medio, botaba alí a salsa, e dicíanos que era coma un pozo. Nese pozo mollabamos a carne.

Quizáis pareza unha tontería pero nós o comiamos e estaba moi rico, e os meus fillos tamén saben o que van comer cando lles digo que hai “Carne con puré de pocito”. Tamén a mín me deu resultado.

Ingredientes

2 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Tenreira galega asada
Cantidade por ración
Calorías 796 Calorías da graxa 216
% valor diario*
Graxa total 24g 37%
Graxas saturadas 6g 30%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 13g
Colesterol 110mg 37%
Sodio 1467mg 61%
Potasio 1953mg 56%
Carbohidratos totais 84g 28%
Fibra dietética 7g 28%
Azucres 8g
Proteínas 37g 74%
Vitamina C 4%
Calcio 2%
Ferro 4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Alíñase a carne co allo en pó e dourase a fogo moi vivo. Resérvase e sálgase fóra do lume.
  2. Nese aceite, refógase a cebola picada e, cando estea lista, incorpóraselle o vió branco para desengraxa-lo fondo da pota, axudando cunha culler de madeira.
  3. Bótase de novo a carne á pota, onde deberá cociñarse a lume suave ata que estea tenra (o tempo depende do tipo de carne e do tamaño dos anacos).
  4. Pode servirse acompañada de puré de patacas e guisantes ou cenorias.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies