Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 18/09/2004

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita

Ingredientes

3 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Tigres rabiosos (Mexillóns picantes)
Cantidade por ración
Calorías 445 Calorías da graxa 216
% valor diario*
Graxa total 24g 37%
Graxas saturadas 4g 20%
Graxas poliinsaturadas 4g
Graxas monosaturadas 13g
Colesterol 420mg 140%
Sodio 998mg 42%
Potasio 1403mg 40%
Carbohidratos totais 22g 7%
Fibra dietética 3g 12%
Azucres 6g
Proteínas 36g 72%
Vitamina A 28%
Vitamina C 40%
Calcio 2%
Ferro 4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Abrir os mexillóns nun fondo de auga fervendo e deixar que cozan un 10 minutos.
  2. Quitarlles unha cuncha e reservar.
  3. Coar o caldo e reservar.
  4. No aceite, sofritir o allo e a cebola moi picadiños.
  5. Engadir o tomate triturado, salgar e deixar fritir uns 10 minutos.
  6. Incorporar o chile, o viño e o ½ vaso de caldo que reserváramos.
  7. Deixar reducir, cocendo outros 10 minutos aproximadamente. Rectificar de sal.
  8. Colocar os mexillóns nunha fonte e servir coa salsa por encima.
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies