Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 25/12/2001

Votos: 0
Rating: 0
You:
Puntúa esta receita!
Imprimir receita
Vieiras ao forno

Ingredientes

3 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Vieiras ao forno
Cantidade por ración
Calorías 567 Calorías da graxa 54
% valor diario*
Graxa total 6g 9%
Graxas saturadas 1g 5%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 1g
Colesterol 189mg 63%
Sodio 1610mg 67%
Potasio 2064mg 59%
Carbohidratos totais 25g 8%
Fibra dietética 2g 8%
Azucres 6g
Proteínas 93g 186%
Vitamina A 28%
Vitamina C 57%
Calcio 12%
Ferro 13%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Límpanse as vieiras e resérvanse nas súas cunchas.
  2. Dourase a cebola relada a lume moi lento e cando estea lista engádese unha cullerada de fariña.
  3. Bótase entón o tomate pelado e triturado, o sal (teremos en conta que imos engadirlle xamón) e unha pizca de azucre.
  4. Mentres coce a salsa de tomate, que debe quedar ben espesa, sazónanse as vieiras e bótaselles un pouquiño de brandy a cada unha para maceralas.
  5. Cando estea lista a salsa, repártese o xamón sobre as vieiras, cúbrense coa salsa e bótaselles un pouco de pan relado.
  6. Enfórnanse durante 15 minutos a 180º.
Vieiras al horno
Vieiras al horno
Receitas relacionadas

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

*

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies