45 recetas con ortigas

45 recetas con ortigas
Author:
Collection: A lume lento
Place: Santiago de Compostela
Publisher: Alvarellos Editora
Year:

ISBN 9788489323070
Language: Spanish
Format: Print

 

45 recetas con ortigas
Author:
Collection: A lume lento
Place: Santiago de Compostela
Publisher: Alvarellos Editora
Year:

ISBN 9788489323070
Language: Spanish
Format: Print

 

RESEÑA DO EDITOR

A gastronomía galega amplía os seus horizontes. Este libro é toda una novidade no riquísimo panorama gastronómico galego e español, unha obra que nos abrirá os ollos a un mundo de novas sensacións, sabores e texturas. A proposta máis imaxinativa da Nova Cociña Galega, todo un tratado sobre a ortiga como ingrediente con cualidades excepcionais para a cocina doce ou salgada, exquisita en revoltos, empanadas, cremas, potaxes, xeados…

A ortiga é unha herba até hoxe menosprezada pero que xa era utilizada polos romanos. Posúe importantes propiedades medicinais, é estimulante do aparato dixestivo, combate o reúma, é antianémica, diurética e reconstituínte. 45 recetas con ortigas é todo un descubrimento para unha cociña coa calidade e tradición da galega.

HISTORIA, PROPIEDADES E CULTIVO

Á parte do amplo e variado receitario, este volume –que inaugura a colección “A lume lento” de Alvarellos Editora– inclúe dous textos introdutorios de dous xornalistas e escritores especialistas en gastronomía, Miguel Vila Pernas e Guillermo Campos, nos que se deteñen na historia culinaria desta pranta, e tres apéndices coas propiedades beneficiosas das ortigas, o seu cultivo, e finalmente un breve léxico gastronómico.