Setas ou cogumelos de Galicia

Setas ou cogumelos de Galicia

Galicia é coñecida entre os micólogos como o paraíso dos cogumelos. Velaiquí a nova entrega dun libro que sa fora de extraordinario éxito cando se publicou a súa primeira edición en 1982. Esgotado hai tempo preséntase agora incluíndo novas especies, con maior apartado gráfico e cunha interesante amplicación no apartado gráfico e cunha interesante ampliación […]

A cociña do Entroido e San Xoán

A cociña do Entroido e San Xoán

Da contracuberta: Entanto o tradicional entroido galego está en decadencia a favor dun carnaval unificado que nos transporta a celebracións afastadas da nosa cultura, a cociña do entroido conserva, por fortuna, todo o seu esplendor secular, de xeito que hoxe contamos cunha verdadeira cociña galega do entroido. Miguel Vila Pernas ofrécenos, con rigor e amenidade, […]

Abecedario das mantenzas

Abecedario das mantenzas

RESEÑA DO EDITOR O doutor Fausto Galdo, na estela do xenial Cunqueiro, realiza un percorrido por toda a xeografía gastronómica galega de onte e de hoxe. O Abecedario das mantenzas é, en palabras do historiador e académico Xosé R. Barreiro Fernández, un dicionario dos nosos peixes, froitas, carnes, mariscos, viños…, pero tamén da forma de […]