Setas ou cogumelos de Galicia

Setas ou cogumelos de Galicia

Galicia é coñecida entre os micólogos como o paraíso dos cogumelos. Velaiquí a nova entrega dun libro que sa fora de extraordinario éxito cando se publicou a súa primeira edición en 1982. Esgotado hai tempo preséntase agora incluíndo novas especies, con maior apartado gráfico e cunha interesante amplicación no apartado gráfico e cunha interesante ampliación […]

A cociña do Entroido e San Xoán

A cociña do Entroido e San Xoán

Da contracuberta: Entanto o tradicional entroido galego está en decadencia a favor dun carnaval unificado que nos transporta a celebracións afastadas da nosa cultura, a cociña do entroido conserva, por fortuna, todo o seu esplendor secular, de xeito que hoxe contamos cunha verdadeira cociña galega do entroido. Miguel Vila Pernas ofrécenos, con rigor e amenidade, […]

A cociña do Merlín

A cociña do Merlín

Da contracuberta: Velaquí unha viaxe a través das receitas, os pratos e os alimentos que gorentan, cociñan e comen os presonaxes de Merlín e familica. Un mundo de sabores e recendos servidos polo mestre Álvaro Cunqueiro. Do caldo de castañas dos devanceiros ao de cabazote, da orella de porco e os torresmos ás case esquecidas […]

45 recetas con ortigas

45 recetas con ortigas

RESEÑA DO EDITOR A gastronomía galega amplía os seus horizontes. Este libro é toda una novidade no riquísimo panorama gastronómico galego e español, unha obra que nos abrirá os ollos a un mundo de novas sensacións, sabores e texturas. A proposta máis imaxinativa da Nova Cociña Galega, todo un tratado sobre a ortiga como ingrediente […]

Abecedario das mantenzas

Abecedario das mantenzas

RESEÑA DO EDITOR O doutor Fausto Galdo, na estela do xenial Cunqueiro, realiza un percorrido por toda a xeografía gastronómica galega de onte e de hoxe. O Abecedario das mantenzas é, en palabras do historiador e académico Xosé R. Barreiro Fernández, un dicionario dos nosos peixes, froitas, carnes, mariscos, viños…, pero tamén da forma de […]

Recetas con algas atlánticas

Recetas con algas atlánticas

Índice Introducción Breve reseña de las algas atlánticas comestibles Resumen de propiedades de las algas atlánticas Tabla de preparaciones de las algas atlánticas Alga Dulse Alga Espagueti de Mar Alga Kombu Alga Nori Alga Wakame Agar Agar Alga Espirulina Ejemplos de menús con algas

Toda unha vida – Premios de Gastronomía de Galicia

Toda unha vida - Premios de Gastronomía de Galicia

Índice: Editor Prólogo Introducción Casa Exprés (Curtis, A Coruña) Casa Campos (Lugo) Casa Fandiño (Allariz, Ourense) Casa Mouriño (Lalín, Pontevedra) Mesón da Pedreira (Mugardos, A Coruña) Restaurante Verruga (Lugo) Restaurante Pingallo (Ourense) Doña Antonia (Pontevedra) Restaurante Brasilia (Pontedeume, A Coruña) Restaurante Mogay (Chantada, Lugo) Restaurante La Entrimeña (Entrimo, Ourense) Taberna de Rotilio (Sanxenxo, Pontevedra) Restaurante […]

Análise sensorial dos queixos galegos

Análise sensorial dos queixos galegos

Índice: Avaliación sensorial dos alimentos Aspectos metodolóxicos da análise sensorial Formación do grupo de catadores Análise dos queisos galegos Deseño das fichas para a análise sensorial Normas españolas sobre análise sensorial

La cocina práctica

La cocina práctica

Del autor, en el Preludio: Sin pretensiones, modestamente, guiado del único propósito de escribir una obra culinaria que responda a las necesidades de la vida práctica, emprendo esta tarea. […] Mis propósitos, que Dios quiera ver realizados, se reducen a encerrar dentro de un tomo las mil y una recetas caseras que andan en manos […]

50 recetas con filloas

50 recetas con filloas

Las filloas son, quizás, el dulce tradicional más famoso de la gastronomía gallega. Este libro presenta, por vez primera, un completísimo, ameno y práctico tratado culinario con la filloa como ingrediente básico. Cincuenta recetas que demuestran que las filloas de Galicia establecen un maridaje perfecto con todo tipo de platos: para entrantes, cocina con carnes, […]