Setas ou cogumelos de Galicia

Galicia é coñecida entre os micólogos como o paraíso dos cogumelos. Velaiquí a nova entrega dun libro que sa fora de extraordinario éxito cando se publicou a súa primeira edición en 1982. Esgotado hai tempo preséntase agora incluíndo novas especies, con maior apartado gráfico e cunha interesante amplicación no apartado gráfico e cunha interesante ampliación … Read more

A cociña do Entroido e San Xoán

Da contracuberta: Entanto o tradicional entroido galego está en decadencia a favor dun carnaval unificado que nos transporta a celebracións afastadas da nosa cultura, a cociña do entroido conserva, por fortuna, todo o seu esplendor secular, de xeito que hoxe contamos cunha verdadeira cociña galega do entroido. Miguel Vila Pernas ofrécenos, con rigor e amenidade, … Read more

A cociña do Merlín

Da contracuberta: Velaquí unha viaxe a través das receitas, os pratos e os alimentos que gorentan, cociñan e comen os presonaxes de Merlín e familica. Un mundo de sabores e recendos servidos polo mestre Álvaro Cunqueiro. Do caldo de castañas dos devanceiros ao de cabazote, da orella de porco e os torresmos ás case esquecidas … Read more

45 recetas con ortigas

RESEÑA DO EDITOR A gastronomía galega amplía os seus horizontes. Este libro é toda una novidade no riquísimo panorama gastronómico galego e español, unha obra que nos abrirá os ollos a un mundo de novas sensacións, sabores e texturas. A proposta máis imaxinativa da Nova Cociña Galega, todo un tratado sobre a ortiga como ingrediente … Read more

Abecedario das mantenzas

RESEÑA DEL EDITOR O doutor Fausto Galdo, na estela do xenial Cunqueiro, realiza un percorrido por toda a xeografía gastronómica galega de onte e de hoxe. O Abecedario das mantenzas é, en palabras do historiador e académico Xosé R. Barreiro Fernández, un dicionario dos nosos peixes, froitas, carnes, mariscos, viños…, pero tamén da forma de … Read more

Toda unha vida – Premios de Gastronomía de Galicia

Índice: Editor Prólogo Introducción Casa Exprés (Curtis, A Coruña) Casa Campos (Lugo) Casa Fandiño (Allariz, Ourense) Casa Mouriño (Lalín, Pontevedra) Mesón da Pedreira (Mugardos, A Coruña) Restaurante Verruga (Lugo) Restaurante Pingallo (Ourense) Doña Antonia (Pontevedra) Restaurante Brasilia (Pontedeume, A Coruña) Restaurante Mogay (Chantada, Lugo) Restaurante La Entrimeña (Entrimo, Ourense) Taberna de Rotilio (Sanxenxo, Pontevedra) Restaurante … Read more

Análise sensorial dos queixos galegos

Índice: Avaliación sensorial dos alimentos Aspectos metodolóxicos da análise sensorial Formación do grupo de catadores Análise dos queisos galegos Deseño das fichas para a análise sensorial Normas españolas sobre análise sensorial

La cocina práctica

Del autor, en el Preludio: Sin pretensiones, modestamente, guiado del único propósito de escribir una obra culinaria que responda a las necesidades de la vida práctica, emprendo esta tarea. […] Mis propósitos, que Dios quiera ver realizados, se reducen a encerrar dentro de un tomo las mil y una recetas caseras que andan en manos … Read more

50 recetas con filloas

Las filloas son, quizás, el dulce tradicional más famoso de la gastronomía gallega. Este libro presenta, por vez primera, un completísimo, ameno y práctico tratado culinario con la filloa como ingrediente básico. Cincuenta recetas que demuestran que las filloas de Galicia establecen un maridaje perfecto con todo tipo de platos: para entrantes, cocina con carnes, … Read more

Cociña caseira galega

316 recetas de: Entrantes Ensaladas Verduras, legumes e hortalizas Arroz, pastas e ovos Peixes e mariscos Carnes Sobremesas Salsas Licores