Setas ou cogumelos de Galicia

Setas ou cogumelos de Galicia

Galicia é coñecida entre os micólogos como o paraíso dos cogumelos. Velaiquí a nova entrega dun libro que sa fora de extraordinario éxito cando se publicou a súa primeira edición en 1982. Esgotado hai tempo preséntase agora incluíndo novas especies, con maior apartado gráfico e cunha interesante amplicación no apartado gráfico e cunha interesante ampliación […]

A cociña do Entroido e San Xoán

A cociña do Entroido e San Xoán

Da contracuberta: Entanto o tradicional entroido galego está en decadencia a favor dun carnaval unificado que nos transporta a celebracións afastadas da nosa cultura, a cociña do entroido conserva, por fortuna, todo o seu esplendor secular, de xeito que hoxe contamos cunha verdadeira cociña galega do entroido. Miguel Vila Pernas ofrécenos, con rigor e amenidade, […]

A cociña do Merlín

A cociña do Merlín

Da contracuberta: Velaquí unha viaxe a través das receitas, os pratos e os alimentos que gorentan, cociñan e comen os presonaxes de Merlín e familica. Un mundo de sabores e recendos servidos polo mestre Álvaro Cunqueiro. Do caldo de castañas dos devanceiros ao de cabazote, da orella de porco e os torresmos ás case esquecidas […]

Abecedario das mantenzas

Abecedario das mantenzas

RESEÑA DO EDITOR O doutor Fausto Galdo, na estela do xenial Cunqueiro, realiza un percorrido por toda a xeografía gastronómica galega de onte e de hoxe. O Abecedario das mantenzas é, en palabras do historiador e académico Xosé R. Barreiro Fernández, un dicionario dos nosos peixes, froitas, carnes, mariscos, viños…, pero tamén da forma de […]

Toda unha vida – Premios de Gastronomía de Galicia

Toda unha vida - Premios de Gastronomía de Galicia

Índice: Editor Prólogo Introducción Casa Exprés (Curtis, A Coruña) Casa Campos (Lugo) Casa Fandiño (Allariz, Ourense) Casa Mouriño (Lalín, Pontevedra) Mesón da Pedreira (Mugardos, A Coruña) Restaurante Verruga (Lugo) Restaurante Pingallo (Ourense) Doña Antonia (Pontevedra) Restaurante Brasilia (Pontedeume, A Coruña) Restaurante Mogay (Chantada, Lugo) Restaurante La Entrimeña (Entrimo, Ourense) Taberna de Rotilio (Sanxenxo, Pontevedra) Restaurante […]

Análise sensorial dos queixos galegos

Análise sensorial dos queixos galegos

Índice: Avaliación sensorial dos alimentos Aspectos metodolóxicos da análise sensorial Formación do grupo de catadores Análise dos queisos galegos Deseño das fichas para a análise sensorial Normas españolas sobre análise sensorial

Cociña caseira galega

Cociña caseira galega

316 recetas de: Entrantes Ensaladas Verduras, legumes e hortalizas Arroz, pastas e ovos Peixes e mariscos Carnes Sobremesas Salsas Licores

Guía secreta da gastronomía de Galicia … Lugo

Guía secreta da gastronomía de Galicia ... Lugo

Segunda entrega, correspondiente a la provincia de Lugo, de esta guía dedicada a la gastronomía gallega. Pertenece a la colección A Lume Lento de la Editorial Alvarellos. El autor, Miguel Vila Pernas, es un prestigioso escritor y crítico gastronómico. En esta guía, a pesar de su brevedad, se hace un recorrido muy completo sobre la […]

Guía secreta da gastronomía de Galicia … Ourense

Guía secreta da gastronomía de Galicia ... Ourense

SINOPSIS (tomada del libro): Principiamos unha peculiar viaxe gastronómica por Galicia. E facémolo pola provincia máis xenuína: Ourense. O autor desta nova guía “secreta” que agora presentamos xa fora quen de gañar dous premios Gourmand en 2006 co seu orixinal libro45 recetas con ortigas (Alvarellos Editora) e hoxe ofrécenos unha nova proposta que é tamén […]

La cocina moderna en Galicia – A cociña moderna en Galicia

La cocina moderna en Galicia - A cociña moderna en Galicia

Presentación – Rafael Ansón Prólogo – Xerardo Fernández Albor Introducción a la cocina gallega El primer servicio : Entrantes, ensaladas y sopas El segundo servicio : Pescados y mariscos El tercer servicio : Las carnes El cuarto servicio : Los postres 163 recetas de los restaurantes: Duna 2 – La Coruña: 23 Casa Vilas – […]