45 recetas con ortigas

45 recetas con ortigas

RESEÑA DO EDITOR A gastronomía galega amplía os seus horizontes. Este libro é toda una novidade no riquísimo panorama gastronómico galego e español, unha obra que nos abrirá os ollos a un mundo de novas sensacións, sabores e texturas. A proposta máis imaxinativa da Nova Cociña Galega, todo un tratado sobre a ortiga como ingrediente […]

Análise sensorial dos queixos galegos

Análise sensorial dos queixos galegos

Índice: Avaliación sensorial dos alimentos Aspectos metodolóxicos da análise sensorial Formación do grupo de catadores Análise dos queisos galegos Deseño das fichas para a análise sensorial Normas españolas sobre análise sensorial

50 recetas con filloas

50 recetas con filloas

Las filloas son, quizás, el dulce tradicional más famoso de la gastronomía gallega. Este libro presenta, por vez primera, un completísimo, ameno y práctico tratado culinario con la filloa como ingrediente básico. Cincuenta recetas que demuestran que las filloas de Galicia establecen un maridaje perfecto con todo tipo de platos: para entrantes, cocina con carnes, […]

Guía secreta da gastronomía de Galicia … Lugo

Guía secreta da gastronomía de Galicia ... Lugo

Segunda entrega, correspondiente a la provincia de Lugo, de esta guía dedicada a la gastronomía gallega. Pertenece a la colección A Lume Lento de la Editorial Alvarellos. El autor, Miguel Vila Pernas, es un prestigioso escritor y crítico gastronómico. En esta guía, a pesar de su brevedad, se hace un recorrido muy completo sobre la […]

Guía secreta da gastronomía de Galicia … Ourense

Guía secreta da gastronomía de Galicia ... Ourense

SINOPSIS (tomada del libro): Principiamos unha peculiar viaxe gastronómica por Galicia. E facémolo pola provincia máis xenuína: Ourense. O autor desta nova guía “secreta” que agora presentamos xa fora quen de gañar dous premios Gourmand en 2006 co seu orixinal libro45 recetas con ortigas (Alvarellos Editora) e hoxe ofrécenos unha nova proposta que é tamén […]