Albóndegas en salsa

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 200 g carne de tenreira
  • 200 g carne de porco
  • 3 dente de allo
  • 2 cebola
  • 2 ovo
  • leite
  • fariña
  • pan relado
  • pirixel picado
  • 1 cenoria
  • 1 pemento encarnado
  • 3 tomate
  • viño branco
  • ourego seco
  • sal
  • azucre
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 702kcal | Carbohidratos: 30g | Proteínas: 47g | Fat: 41g | Graxa saturada: 12g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 21g | Colesterol: 356mg | Sodio: 878mg | Potasio: 1314mg | Fibra: 5g | Azucre: 12g | Vitamina A: 6350IU | Vitamina C: 137mg | Calcio: 110mg | Ferro: 3.4mg

Instrucións paso a paso

  • Para prepara-las albóndegas faise un picadiño coas carnes, 1 cebola, 1 dente de allo, o pirixel picado, os 2 ovos, un chorriño de leite e pan relado.
  • Envólvense en fariña, frítense e resérvanse.
  • Nunha tixola prepárase a salsa de cinco verduras: 1 pemento vermello, 1 cebola, 1 cenoria e 2 dentes de allo.
  • Antes de engadi-los 3 tomates pelados e limpos de pepiñas, incorpórase unha cullerada de fariña, viño branco e sal e, xa cos tomates, unha pizca de azucre.
  • Déixanse cocer tódalas verduras 15 minutos e logo tritúranse e cóanse.
  • Na salsa resultante, que se condimenta con ourego, cócense as albóndegas de 20 a 25 minutos.
  • Sérvense acompañadas de patacas fritas ou de macarróns cocidos.
Albóndegas en salsa

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 200 g carne de tenreira
  • 200 g carne de porco
  • 3 dente de allo
  • 2 cebola
  • 2 ovo
  • leite
  • fariña
  • pan relado
  • pirixel picado
  • 1 cenoria
  • 1 pemento encarnado
  • 3 tomate
  • viño branco
  • ourego seco
  • sal
  • azucre
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Para prepara-las albóndegas faise un picadiño coas carnes, 1 cebola, 1 dente de allo, o pirixel picado, os 2 ovos, un chorriño de leite e pan relado.
  • Envólvense en fariña, frítense e resérvanse.
  • Nunha tixola prepárase a salsa de cinco verduras: 1 pemento vermello, 1 cebola, 1 cenoria e 2 dentes de allo.
  • Antes de engadi-los 3 tomates pelados e limpos de pepiñas, incorpórase unha cullerada de fariña, viño branco e sal e, xa cos tomates, unha pizca de azucre.
  • Déixanse cocer tódalas verduras 15 minutos e logo tritúranse e cóanse.
  • Na salsa resultante, que se condimenta con ourego, cócense as albóndegas de 20 a 25 minutos.
  • Sérvense acompañadas de patacas fritas ou de macarróns cocidos.
Información nutricional
Albóndegas en salsa
Cantidade por ración
Calorías 702 Calorías da graxa 369
% valor diario*
Fat 41g63%
Graxa saturada 12g60%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 21g
Colesterol 356mg119%
Sodio 878mg37%
Potasio 1314mg38%
Carbohidratos 30g10%
Fibra 5g20%
Azucre 12g13%
Proteínas 47g94%
Vitamina A 6350IU127%
Vitamina C 137mg166%
Calcio 110mg11%
Ferro 3.4mg19%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.