Porros gratinados

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/11/2006

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg porro
  • 50 g queixo relado
  • ½ l leite
  • 40 g manteiga
  • 25 g fariña
  • sal

Nutrición

Calorías: 366kcal | Carbohidratos: 46g | Proteínas: 11g | Fat: 16g | Graxa saturada: 10g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 4g | Colesterol: 44mg | Sodio: 511mg | Potasio: 661mg | Fibra: 5g | Azucre: 17g | Vitamina A: 4600IU | Vitamina C: 41.3mg | Calcio: 370mg | Ferro: 5.8mg

Instrucións paso a paso

  • Utilízase só a parte branca dos porros. Limpalos e lavalos ben e cocer durante 15-20 minutos en auga con sal.
  • Mentres, facer unha bechamel co leite, a manteiga e a fariña.
  • Escoar os porros e colocalos nunha fonte de forno untada lixeiramente con manteiga.
  • Cubrir coa bechamel e o queixo relado e gratinar.
Porros gratinados

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg porro
  • 50 g queixo relado
  • ½ l leite
  • 40 g manteiga
  • 25 g fariña
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Utilízase só a parte branca dos porros. Limpalos e lavalos ben e cocer durante 15-20 minutos en auga con sal.
  • Mentres, facer unha bechamel co leite, a manteiga e a fariña.
  • Escoar os porros e colocalos nunha fonte de forno untada lixeiramente con manteiga.
  • Cubrir coa bechamel e o queixo relado e gratinar.
Información nutricional
Porros gratinados
Cantidade por ración
Calorías 366 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Fat 16g25%
Graxa saturada 10g50%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 4g
Colesterol 44mg15%
Sodio 511mg21%
Potasio 661mg19%
Carbohidratos 46g15%
Fibra 5g20%
Azucre 17g19%
Proteínas 11g22%
Vitamina A 4600IU92%
Vitamina C 41.3mg50%
Calcio 370mg37%
Ferro 5.8mg32%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.