Arroz con lagostinos

Publicada por Miguel o 19/06/17

Cómo preparar arroz con lagostinos nun wok e usando como caldo un fumet realizado coas cascas dos lagostinos.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 240 g arroz
  • 750 g lagostino
  • 2 dente de allo
  • ½ cebola
  • ½ pemento encarnado
  • 1 tomate
  • 2 follas loureiro
  • 4 cdas aceite de oliva virxe extra
  • 700 g fumet preparado coas cascas dos lagostinos
  • sal
  • pementa
  • 1 chisca azucre

Nutrición

Calorías: 652kcal | Carbohidratos: 56g | Proteínas: 54g | Fat: 24g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 15g | Colesterol: 349mg | Sodio: 1431mg | Potasio: 826mg | Fibra: 2g | Azucre: 3g | Vitamina A: 550IU | Vitamina C: 38mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.5mg

Instrucións paso a paso

  • Limpar as colas dos lagostinos, reservando as cascas.
  • Salpementar as cascas e reservar.
  • Sofrixir as cascas e cabezas en aceite de oliva virxe extra.
  • Engadir dúas follas de loureiro e un litro de auga, e deixar cocer para facer un fumet. Escoar e reservar.
  • Sofrixir os dentes de allo, fileteados, xunto coa cebola e os pementos, cortados á xuliana, e o tomate, relado e aderezado con sal e azucre a partes iguais.
  • Unha vez sofrixido todo, engadir o arroz e refogalo un ou dous minutos.
  • Incorporar 700 g do fumet e levar a ebulición.
  • Cando comece a ferver, engadir os lagostinos e deixar cocer, sen tapar, 17 minutos.
  • Retirar do lume e deixar repousar, tapado, 5 minutos.
Arroz con langostinos
Arroz con lagostinos

Cómo preparar arroz con lagostinos nun wok e usando como caldo un fumet realizado coas cascas dos lagostinos.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 240 g arroz
  • 750 g lagostino
  • 2 dente de allo
  • ½ cebola
  • ½ pemento encarnado
  • 1 tomate
  • 2 follas loureiro
  • 4 cdas aceite de oliva virxe extra
  • 700 g fumet preparado coas cascas dos lagostinos
  • sal
  • pementa
  • 1 chisca azucre

Instrucións paso a paso

  • Limpar as colas dos lagostinos, reservando as cascas.
  • Salpementar as cascas e reservar.
  • Sofrixir as cascas e cabezas en aceite de oliva virxe extra.
  • Engadir dúas follas de loureiro e un litro de auga, e deixar cocer para facer un fumet. Escoar e reservar.
  • Sofrixir os dentes de allo, fileteados, xunto coa cebola e os pementos, cortados á xuliana, e o tomate, relado e aderezado con sal e azucre a partes iguais.
  • Unha vez sofrixido todo, engadir o arroz e refogalo un ou dous minutos.
  • Incorporar 700 g do fumet e levar a ebulición.
  • Cando comece a ferver, engadir os lagostinos e deixar cocer, sen tapar, 17 minutos.
  • Retirar do lume e deixar repousar, tapado, 5 minutos.
Arroz con langostinos
Información nutricional
Arroz con lagostinos
Cantidade por ración
Calorías 652 Calorías da graxa 216
% valor diario*
Fat 24g37%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 15g
Colesterol 349mg116%
Sodio 1431mg60%
Potasio 826mg24%
Carbohidratos 56g19%
Fibra 2g8%
Azucre 3g3%
Proteínas 54g108%
Vitamina A 550IU11%
Vitamina C 38mg46%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.5mg3%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.