Bacallau ao forno - Pil pil doado

Publicada por Marta o 23/06/17

Como preparar unha ración de bacallau ao forno cun pil pil moi sinxelo de facer

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 250 g bacallau
  • 2 dente de allo
  • 1 chile
  • 1 chisca vinagre de viño branco
  • 3 cdas aceite de oliva virxe extra

Nutrición

Calorías: 838kcal | Carbohidratos: 2g | Proteínas: 45g | Fat: 72g | Graxa saturada: 10g | Graxa poliinsaturada: 8g | Graxa monoinsaturada: 51g | Colesterol: 108mg | Sodio: 4513mg | Potasio: 910mg | Fibra: 0.2g | Azucre: 0.1g | Vitamina C: 5.8mg | Calcio: 130mg | Ferro: 2.2mg

Instrucións paso a paso

  • Untar de aceite o bacallau e colocalo nunha tixola resistente ao forno.
  • Enfornar de 15 a 20 minutos a 180ºC
  • Mentres, dourar os dentes de allo fileteados e o chile, sen sementes, en 3 cullerades de aceite de oliva.
  • Engadir coma unha cullerada de vinagre de viño branco.
  • Sacar o bacallau do forno, no que terá soltado toda a súa xelatina, e botarlle por enriba o aceite cos allos.
  • Retirar os lombos de bacallau a un prato e reservar.
  • Ligar a salsa, a lume suave, coa axuda dun coadoiro de malla fina.
  • Empratar o bacallau e cubrir coa salsa.
Bacalao al horno - Pil pil fácil
Bacallau ao forno - Pil pil doado

Como preparar unha ración de bacallau ao forno cun pil pil moi sinxelo de facer

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 250 g bacallau
  • 2 dente de allo
  • 1 chile
  • 1 chisca vinagre de viño branco
  • 3 cdas aceite de oliva virxe extra

Instrucións paso a paso

  • Untar de aceite o bacallau e colocalo nunha tixola resistente ao forno.
  • Enfornar de 15 a 20 minutos a 180ºC
  • Mentres, dourar os dentes de allo fileteados e o chile, sen sementes, en 3 cullerades de aceite de oliva.
  • Engadir coma unha cullerada de vinagre de viño branco.
  • Sacar o bacallau do forno, no que terá soltado toda a súa xelatina, e botarlle por enriba o aceite cos allos.
  • Retirar os lombos de bacallau a un prato e reservar.
  • Ligar a salsa, a lume suave, coa axuda dun coadoiro de malla fina.
  • Empratar o bacallau e cubrir coa salsa.
Bacalao al horno - Pil pil fácil
Información nutricional
Bacallau ao forno - Pil pil doado
Cantidade por ración
Calorías 838 Calorías da graxa 648
% valor diario*
Fat 72g111%
Graxa saturada 10g50%
Graxa poliinsaturada 8g
Graxa monoinsaturada 51g
Colesterol 108mg36%
Sodio 4513mg188%
Potasio 910mg26%
Carbohidratos 2g1%
Fibra 0.2g1%
Azucre 0.1g0%
Proteínas 45g90%
Vitamina C 5.8mg7%
Calcio 130mg13%
Ferro 2.2mg12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.