Caldo galego de grelos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Como estamos a utilizar o caldo que reserváramos (podemos conxelalo sen non imos a utilizalo inmediatamente) logo de facer un cocido galego, a cantidade de sal aportada polas carnes do cocido debería abondar. Sen embargo, é mellor probalo e engdir sal se é necesario.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 2 l caldo de carne resultante de facer o cocido galego
  • 500 g grelo pódese usar tamén repolo, verzas, nabizas...
  • 250 g faba postas a remollo da noite anterior
  • 1000 g pataca
  • 100 g unto

Nutrición

Calorías: 679kcal | Carbohidratos: 63g | Proteínas: 50g | Fat: 19g | Graxa saturada: 7g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 7g | Colesterol: 94mg | Sodio: 612mg | Potasio: 1958mg | Fibra: 23g | Azucre: 5g

Instrucións paso a paso

  • Cortar os talos dos grelos antes de os lavar.
  • Poñer a cocer o caldo co unto.
  • Cando ferva, engadir os grelos.
  • Cando volva a ferver e os grelos xa reduciron o seu volume, engadir as fabas e deixar que cozan mentres cortamos as patacas.
  • Engadir as patacas e cocer ata que as fabas estean tenras.
  • Deixar repousar 24 horas.
  • Ao día seguinte darlle unha fervura antes de servir.
Caldo gallego de grelos
Caldo galego de grelos

Como estamos a utilizar o caldo que reserváramos (podemos conxelalo sen non imos a utilizalo inmediatamente) logo de facer un cocido galego, a cantidade de sal aportada polas carnes do cocido debería abondar. Sen embargo, é mellor probalo e engdir sal se é necesario.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 2 l caldo de carne resultante de facer o cocido galego
  • 500 g grelo pódese usar tamén repolo, verzas, nabizas...
  • 250 g faba postas a remollo da noite anterior
  • 1000 g pataca
  • 100 g unto

Instrucións paso a paso

  • Cortar os talos dos grelos antes de os lavar.
  • Poñer a cocer o caldo co unto.
  • Cando ferva, engadir os grelos.
  • Cando volva a ferver e os grelos xa reduciron o seu volume, engadir as fabas e deixar que cozan mentres cortamos as patacas.
  • Engadir as patacas e cocer ata que as fabas estean tenras.
  • Deixar repousar 24 horas.
  • Ao día seguinte darlle unha fervura antes de servir.
Caldo gallego de grelos
Información nutricional
Caldo galego, de grelos
Cantidade por ración
Calorías 679 Calorías da graxa 171
% valor diario*
Fat 19g29%
Graxa saturada 7g35%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 7g
Colesterol 94mg31%
Sodio 612mg26%
Potasio 1958mg56%
Carbohidratos 63g21%
Fibra 23g92%
Azucre 5g6%
Proteínas 50g100%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.