Caracois guisados

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 800 g caracol cocidos
  • 100 g touciño entrefebrado
  • 1 chile
  • 1 cebola
  • 4 dente de allo
  • 1 cda pemento chouriceiro
  • 1 cda fariña
  • 1 cdña pirixel picado
  • 1 vaso viño branco
  • 1 vaso auga
  • 1 cda aceite de oliva
  • 1 noz manteiga
  • sal

Nutrición

Calorías: 813kcal | Carbohidratos: 21g | Proteínas: 85g | Fat: 40g | Graxa saturada: 13g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 17g | Colesterol: 270mg | Sodio: 2669mg | Potasio: 1960mg | Fibra: 1g | Azucre: 3g | Vitamina A: 300IU | Vitamina C: 9.9mg | Calcio: 20mg | Ferro: 1.3mg

Instrucións paso a paso

  • Cun pouco de manteiga e aceite refogamos o allo e a cebola picados, o touciño entrefebrado troceado e o pirixel.
  • Logo engadimos a carne do pemento chouriceiro e, ao final, a cullerada de pemento doce xunto cunha cullerada de fariña para espesar a salsa.
  • Regamos co viño branco e o caldo de ave ata lograrmos a textura desexada para a salsa.
  • Finalmente incorporámo os caracois, que deixaremos quentar a lume suave uns minutos.
Caracois guisados

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 800 g caracol cocidos
  • 100 g touciño entrefebrado
  • 1 chile
  • 1 cebola
  • 4 dente de allo
  • 1 cda pemento chouriceiro
  • 1 cda fariña
  • 1 cdña pirixel picado
  • 1 vaso viño branco
  • 1 vaso auga
  • 1 cda aceite de oliva
  • 1 noz manteiga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cun pouco de manteiga e aceite refogamos o allo e a cebola picados, o touciño entrefebrado troceado e o pirixel.
  • Logo engadimos a carne do pemento chouriceiro e, ao final, a cullerada de pemento doce xunto cunha cullerada de fariña para espesar a salsa.
  • Regamos co viño branco e o caldo de ave ata lograrmos a textura desexada para a salsa.
  • Finalmente incorporámo os caracois, que deixaremos quentar a lume suave uns minutos.
Información nutricional
Caracois guisados
Cantidade por ración
Calorías 813 Calorías da graxa 360
% valor diario*
Fat 40g62%
Graxa saturada 13g65%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 17g
Colesterol 270mg90%
Sodio 2669mg111%
Potasio 1960mg56%
Carbohidratos 21g7%
Fibra 1g4%
Azucre 3g3%
Proteínas 85g170%
Vitamina A 300IU6%
Vitamina C 9.9mg12%
Calcio 20mg2%
Ferro 1.3mg7%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.