Paspallás en adobo asados

Publicada por Marta o 18/07/17

Como preparar unha receita de paspallás adobados, asados no forno, cunha gornición de patacas guisadas no adobo.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 8 paspallás limpas
  • ½ cebola
  • 2 pemento verde
  • 1 pemento encarnado
  • 2 dente de allo
  • 1 sobre azafrán
  • 1 vaso viño branco
  • ½ vaso vinagre
  • ½ vaso aceite de oliva
  • pirixel
  • sal
  • 400 g pataca

Nutrición

Calorías: 372kcal | Carbohidratos: 24g | Proteínas: 3g | Fat: 25g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 18g | Colesterol: 0.1mg | Sodio: 1665mg | Potasio: 513mg | Fibra: 2g | Azucre: 5g | Vitamina A: 1000IU | Vitamina C: 99mg | Calcio: 20mg | Ferro: 0.7mg

Instrucións paso a paso

  • Salgar os paspallás e poñelos nunha pota.
  • Poñer por enriba os allos, a cebola e os pementos, todos troceados, e o perexil.
  • Engadir o azafrán, o viño branco, o aceite de oliva e o vinagre. Remexer.
  • Deixar repousar no frigorífico durante 24 horas remexendo de cando en vez.
  • Ao día seguinte prequentar o forno a 200℃
  • Colocar os paspallás nunha fonte de forno cun pouco do adobo.
  • Enfornar durante 15 a 20 minutos.
  • Mentres, dourar as patacas, cortadas en dados, e poñer a cocer o adobo.
  • Engadir as patacas douradas ao adobo e deixar guisar todo xunto.
  • Servir os paspallás coa gornición de patacas e adobo.
Codornices en adobo asadas
Paspallás en adobo asados

Como preparar unha receita de paspallás adobados, asados no forno, cunha gornición de patacas guisadas no adobo.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 8 paspallás limpas
  • ½ cebola
  • 2 pemento verde
  • 1 pemento encarnado
  • 2 dente de allo
  • 1 sobre azafrán
  • 1 vaso viño branco
  • ½ vaso vinagre
  • ½ vaso aceite de oliva
  • pirixel
  • sal
  • 400 g pataca

Instrucións paso a paso

  • Salgar os paspallás e poñelos nunha pota.
  • Poñer por enriba os allos, a cebola e os pementos, todos troceados, e o perexil.
  • Engadir o azafrán, o viño branco, o aceite de oliva e o vinagre. Remexer.
  • Deixar repousar no frigorífico durante 24 horas remexendo de cando en vez.
  • Ao día seguinte prequentar o forno a 200℃
  • Colocar os paspallás nunha fonte de forno cun pouco do adobo.
  • Enfornar durante 15 a 20 minutos.
  • Mentres, dourar as patacas, cortadas en dados, e poñer a cocer o adobo.
  • Engadir as patacas douradas ao adobo e deixar guisar todo xunto.
  • Servir os paspallás coa gornición de patacas e adobo.
Codornices en adobo asadas
Información nutricional
Paspallás en adobo asados
Cantidade por ración
Calorías 372 Calorías da graxa 225
% valor diario*
Fat 25g38%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 18g
Colesterol 0.1mg0%
Sodio 1665mg69%
Potasio 513mg15%
Carbohidratos 24g8%
Fibra 2g8%
Azucre 5g6%
Proteínas 3g6%
Vitamina A 1000IU20%
Vitamina C 99mg120%
Calcio 20mg2%
Ferro 0.7mg4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.