Empanada de bacallau

Publicada orixinalmente en lareira.net por Fran o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 1 kg bacallau desalgado
  • 3 pemento encarnado
  • 3 cebola

Masa

  • 100 g aceite de oliva de preparar o recheo
  • 50 g leite morna
  • 20 g fermento de panadaría
  • 350 g fariña
  • 2 ovo para pintar
  • 125 g auga morna
  • sal

Nutrición

Calorías: 534kcal | Carbohidratos: 49g | Proteínas: 38g | Fat: 20g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 13g | Colesterol: 108mg | Sodio: 3413mg | Potasio: 780mg | Fibra: 3g | Azucre: 3g | Vitamina A: 1050IU | Vitamina C: 90.8mg | Calcio: 120mg | Ferro: 4.3mg

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Prepárase o recheo da empanada cos pementos e a cebola cortados en xuliana e o bacallau desmigado.

Masa

  • Prepárase a masa da empanada co aceite sobrante de guisa-lo recheo (100 cc.), o lévedo de panadería, 125 cc. de leite morno, 125 cc. de auga morna, 250 grs. de fariña e sal.
  • Trabállase a masa coas variñas ata que se solte da cunca que estamos a usar e logo a mán durante 10 minutos.
  • Déixase repousar media hora e estírase en dúas partes co rodete.

Montaxe

  • Colócase a metade da masa nunha fonte de forno engraxada.
  • Pínchase a masa cun garfo e esténdese sobre ela o recheo.
  • Cúbrese coa otra metade da masa, que tamén hai que pinchar, e fáiselle un buraco no centro a xeito de cheminea.
  • Sélanse as dúas partes e adórnase cos restos da masa e enfórnase durante media hora a 180º.
Empanada de bacallau

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 1 kg bacallau desalgado
  • 3 pemento encarnado
  • 3 cebola

Masa

  • 100 g aceite de oliva de preparar o recheo
  • 50 g leite morna
  • 20 g fermento de panadaría
  • 350 g fariña
  • 2 ovo para pintar
  • 125 g auga morna
  • sal

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Prepárase o recheo da empanada cos pementos e a cebola cortados en xuliana e o bacallau desmigado.

Masa

  • Prepárase a masa da empanada co aceite sobrante de guisa-lo recheo (100 cc.), o lévedo de panadería, 125 cc. de leite morno, 125 cc. de auga morna, 250 grs. de fariña e sal.
  • Trabállase a masa coas variñas ata que se solte da cunca que estamos a usar e logo a mán durante 10 minutos.
  • Déixase repousar media hora e estírase en dúas partes co rodete.

Montaxe

  • Colócase a metade da masa nunha fonte de forno engraxada.
  • Pínchase a masa cun garfo e esténdese sobre ela o recheo.
  • Cúbrese coa otra metade da masa, que tamén hai que pinchar, e fáiselle un buraco no centro a xeito de cheminea.
  • Sélanse as dúas partes e adórnase cos restos da masa e enfórnase durante media hora a 180º.
Información nutricional
Empanada de bacallau
Cantidade por ración
Calorías 534 Calorías da graxa 180
% valor diario*
Fat 20g31%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 13g
Colesterol 108mg36%
Sodio 3413mg142%
Potasio 780mg22%
Carbohidratos 49g16%
Fibra 3g12%
Azucre 3g3%
Proteínas 38g76%
Vitamina A 1050IU21%
Vitamina C 90.8mg110%
Calcio 120mg12%
Ferro 4.3mg24%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.