Flan de ovo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel, o 25/12/2001

Flan de ovo

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Flan de ovo
Cantidade por ración
Calorías 336 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Graxa total 9g 14%
Graxas saturadas 4g 20%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 3g
Colesterol 224mg 75%
Sodio 120mg 5%
Potasio 249mg 7%
Carbohidratos totais 53g 18%
Fibra dietética 0.3g 1%
Azucres 54g
Proteínas 10g 20%
Vitamina A 3%
Vitamina C 0.2%
Calcio 17%
Ferro 6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Flan de ovo
Cantidade por ración
Calorías 336 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Graxa total 9g 14%
Graxas saturadas 4g 20%
Graxas poliinsaturadas 1g
Graxas monosaturadas 3g
Colesterol 224mg 75%
Sodio 120mg 5%
Potasio 249mg 7%
Carbohidratos totais 53g 18%
Fibra dietética 0.3g 1%
Azucres 54g
Proteínas 10g 20%
Vitamina A 3%
Vitamina C 0.2%
Calcio 17%
Ferro 6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Cócese o leite co pao de canela e un par de culleradas de azucre para que non se queime.
  2. O resto do azucre bátese cos ovos, ós que se lles engade, pouco a pouco, o leite xa cocido, coidando de non calla-los ovos.
  3. Acaramélanse as flaneiras e énchense coa mestura preparada.
  4. Póñense ao baño maría a 180º durante 40-45 minutos. Para comprobalo pódense pinchar cunha agulla e, se sae limpa, os flans están callados.

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.