Fabas con xamón e tomate

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 08/06/2010

As fabas con xamón e tomate son unha receita moi sinxela, sobre todo, se utilizamos fabas cocidas. As fabas (en galego) tamén son coñecidas como alubias, judías blancas  o habichuelas (en castellano). En Galicia utilizamos, normalmente, o termo “fabas” e son famosas as ” Fabas de Lourenzá” que teñen Indicación Xeográfica Protexida. Con elas fixen esta receita.

Como diciamos, a receita é ben sinxela se non temos que cocer as fabas. Entón, o máis complicado sería facer a salsa de tomate. Así que animádevos a facer estas fabas con xamón e tomate que están boísimas!

Se queredes saber como cozo eu as fabas podedes ver o vídeo das Fabes con pulpo.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 300 g faba cocidas
  • 1000 g tomate
  • 1 cebola
  • 200 g xamón serrano
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 412kcal | Carbohidratos: 36g | Proteínas: 32g | Fat: 10g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 6g | Colesterol: 18mg | Sodio: 600mg | Potasio: 1307mg | Fibra: 26g | Azucre: 2g | Vitamina A: 550IU | Vitamina C: 11.6mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.2mg

Instrucións paso a paso

  • Dourar a cebola picada en aceite e incorporar os tomates pelados e triturados. Sazonar.
  • Cocer durante 15 minutos aproximadamente.
  • Engadir 1 copa de viño e deixar evaporar o alcol.
  • Incorporar o xamón cortado en anacos e as fabas, xa cocidas.
  • Deixar cocer 2 ou 3 minutos e servir.
Habas con jamón y tomate
Fabas con xamón e tomate

As fabas con xamón e tomate son unha receita moi sinxela, sobre todo, se utilizamos fabas cocidas. As fabas (en galego) tamén son coñecidas como alubias, judías blancas  o habichuelas (en castellano). En Galicia utilizamos, normalmente, o termo “fabas” e son famosas as ” Fabas de Lourenzá” que teñen Indicación Xeográfica Protexida. Con elas fixen esta receita.

Como diciamos, a receita é ben sinxela se non temos que cocer as fabas. Entón, o máis complicado sería facer a salsa de tomate. Así que animádevos a facer estas fabas con xamón e tomate que están boísimas!

Se queredes saber como cozo eu as fabas podedes ver o vídeo das Fabes con pulpo.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 300 g faba cocidas
  • 1000 g tomate
  • 1 cebola
  • 200 g xamón serrano
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Dourar a cebola picada en aceite e incorporar os tomates pelados e triturados. Sazonar.
  • Cocer durante 15 minutos aproximadamente.
  • Engadir 1 copa de viño e deixar evaporar o alcol.
  • Incorporar o xamón cortado en anacos e as fabas, xa cocidas.
  • Deixar cocer 2 ou 3 minutos e servir.
Habas con jamón y tomate
Información nutricional
Fabas con xamón e tomate
Cantidade por ración
Calorías 412 Calorías da graxa 90
% valor diario*
Fat 10g15%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 6g
Colesterol 18mg6%
Sodio 600mg25%
Potasio 1307mg37%
Carbohidratos 36g12%
Fibra 26g104%
Azucre 2g2%
Proteínas 32g64%
Vitamina A 550IU11%
Vitamina C 11.6mg14%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.2mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.