Xamonciños de pavo con cardo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 xamonciño de pavo (250 g cada un)
  • 2 dente de allo
  • 600 g cardo
  • caldo de verdura (resultante de cocer o cardo)
  • 1 cda fariña
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal
  • 1 cdña allo en po

Nutrición

Calorías: 593kcal | Carbohidratos: 14g | Proteínas: 54g | Fat: 35g | Graxa saturada: 7g | Graxa poliinsaturada: 8g | Graxa monoinsaturada: 17g | Colesterol: 185mg | Sodio: 1517mg | Potasio: 1889mg | Fibra: 7g | Azucre: 0.4g | Vitamina C: 1.7mg | Calcio: 3mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Límpase o cardo de fíos e cócese ata que estea tenro, reservando o caldo da cocción.
  • Sazónanse os dous xamonciños e alíñanse co allo en pó e aceite de oliva, para asa-los no forno a 190º durante media hora (15 minutos cada lado).
  • Mentres, nunha tixola, douranse os dous dentes de allo laminados, engádeselles unha cullerada de fariña e, co caldo da cocción, lígase unha salsa na que se manterá quente o cardo.
  • Cando os xamonciños estean listos, sérvense acompañados do cardo.
Xamonciños de pavo con cardo

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 xamonciño de pavo (250 g cada un)
  • 2 dente de allo
  • 600 g cardo
  • caldo de verdura (resultante de cocer o cardo)
  • 1 cda fariña
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal
  • 1 cdña allo en po

Instrucións paso a paso

  • Límpase o cardo de fíos e cócese ata que estea tenro, reservando o caldo da cocción.
  • Sazónanse os dous xamonciños e alíñanse co allo en pó e aceite de oliva, para asa-los no forno a 190º durante media hora (15 minutos cada lado).
  • Mentres, nunha tixola, douranse os dous dentes de allo laminados, engádeselles unha cullerada de fariña e, co caldo da cocción, lígase unha salsa na que se manterá quente o cardo.
  • Cando os xamonciños estean listos, sérvense acompañados do cardo.
Información nutricional
Xamonciños de pavo con cardo
Cantidade por ración
Calorías 593 Calorías da graxa 315
% valor diario*
Fat 35g54%
Graxa saturada 7g35%
Graxa poliinsaturada 8g
Graxa monoinsaturada 17g
Colesterol 185mg62%
Sodio 1517mg63%
Potasio 1889mg54%
Carbohidratos 14g5%
Fibra 7g28%
Azucre 0.4g0%
Proteínas 54g108%
Vitamina C 1.7mg2%
Calcio 3mg0%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.