Lombos de dourada ao forno con patacas panadeira

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 dourada de ración
  • 1 pemento encarnado
  • 1 pemento verde
  • 2 dente de allo
  • 2 cebola
  • 1 cenoria
  • 4 pataca
  • pementa
  • sal
  • aceite de oliva
  • limón

Nutrición

Calorías: 788kcal | Carbohidratos: 49g | Proteínas: 41g | Fat: 48g | Graxa saturada: 9g | Graxa poliinsaturada: 8g | Graxa monoinsaturada: 18g | Colesterol: 188mg | Sodio: 1269mg | Potasio: 1870mg | Fibra: 5g | Azucre: 11g | Vitamina A: 5600IU | Vitamina C: 160.9mg | Calcio: 30mg | Ferro: 0.9mg

Instrucións paso a paso

  • Límpanse e filetéanse as douradas, e coas espiñas, as peles e as cabezas prepárase un caldo de peixe engadíndolle unha cebola, una cenoria e uns gráns de pementa.
  • Mentres, córtanse as patacas en rodas, frítense, deixándoas a medio facer, e colócanse nunha fonte de forno.
  • Córtanse as verduras en xuliana e refóganse a lume lento; cando estean feitas, colócanse sobre as patacas.
  • Cúbrense as patacas e as verduras co caldo de peixe e por riba colócanse os lombos de dourada sazonados e aliñados con aceite e zume de limón.
  • Enfórnase durante 20 minutos a 200º.
Lombos de dourada ao forno con patacas panadeira

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 dourada de ración
  • 1 pemento encarnado
  • 1 pemento verde
  • 2 dente de allo
  • 2 cebola
  • 1 cenoria
  • 4 pataca
  • pementa
  • sal
  • aceite de oliva
  • limón

Instrucións paso a paso

  • Límpanse e filetéanse as douradas, e coas espiñas, as peles e as cabezas prepárase un caldo de peixe engadíndolle unha cebola, una cenoria e uns gráns de pementa.
  • Mentres, córtanse as patacas en rodas, frítense, deixándoas a medio facer, e colócanse nunha fonte de forno.
  • Córtanse as verduras en xuliana e refóganse a lume lento; cando estean feitas, colócanse sobre as patacas.
  • Cúbrense as patacas e as verduras co caldo de peixe e por riba colócanse os lombos de dourada sazonados e aliñados con aceite e zume de limón.
  • Enfórnase durante 20 minutos a 200º.
Información nutricional
Lombos de dourada ao forno con patacas panadeira
Cantidade por ración
Calorías 788 Calorías da graxa 432
% valor diario*
Fat 48g74%
Graxa saturada 9g45%
Graxa poliinsaturada 8g
Graxa monoinsaturada 18g
Colesterol 188mg63%
Sodio 1269mg53%
Potasio 1870mg53%
Carbohidratos 49g16%
Fibra 5g20%
Azucre 11g12%
Proteínas 41g82%
Vitamina A 5600IU112%
Vitamina C 160.9mg195%
Calcio 30mg3%
Ferro 0.9mg5%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.