Robaliza ao forno con patacas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 robaliza de ración
  • 1 pemento encarnado
  • 1 pemento verde
  • 1 porro
  • 1 tomate
  • 2 dente de allo
  • 1 cdña ourego seco
  • 1 copa viño branco
  • 1 vaso caldo de peixe
  • 1 noz manteiga
  • 2 pataca
  • 1 limón
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 567kcal | Carbohidratos: 32g | Proteínas: 49g | Fat: 25g | Graxa saturada: 7g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 13g | Colesterol: 187mg | Sodio: 1600mg | Potasio: 1585mg | Fibra: 5g | Azucre: 8g | Vitamina A: 2400IU | Vitamina C: 187.3mg | Calcio: 80mg | Ferro: 2mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha bandexa de forno colocamos as patacas cortadas en rodas e sobre elas as verduras picadas cun pouco de ourego.
  • Sazonamos e regamos con aceite antes de meter ao forno a 180º.
  • Logo de 10 minutos colocamos na bandexa as robalizas, sazonadas, e incroporámo-lo viño branco, o caldo de peixe, o zume de limó e uns dados de manteiga sobre o peixe.
  • Deixar facer de 20 a 25 minutos.
Robaliza ao forno con patacas

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 robaliza de ración
  • 1 pemento encarnado
  • 1 pemento verde
  • 1 porro
  • 1 tomate
  • 2 dente de allo
  • 1 cdña ourego seco
  • 1 copa viño branco
  • 1 vaso caldo de peixe
  • 1 noz manteiga
  • 2 pataca
  • 1 limón
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha bandexa de forno colocamos as patacas cortadas en rodas e sobre elas as verduras picadas cun pouco de ourego.
  • Sazonamos e regamos con aceite antes de meter ao forno a 180º.
  • Logo de 10 minutos colocamos na bandexa as robalizas, sazonadas, e incroporámo-lo viño branco, o caldo de peixe, o zume de limó e uns dados de manteiga sobre o peixe.
  • Deixar facer de 20 a 25 minutos.
Información nutricional
Robaliza ao forno con patacas
Cantidade por ración
Calorías 567 Calorías da graxa 225
% valor diario*
Fat 25g38%
Graxa saturada 7g35%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 13g
Colesterol 187mg62%
Sodio 1600mg67%
Potasio 1585mg45%
Carbohidratos 32g11%
Fibra 5g20%
Azucre 8g9%
Proteínas 49g98%
Vitamina A 2400IU48%
Vitamina C 187.3mg227%
Calcio 80mg8%
Ferro 2mg11%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.