Robaliza ao pemento

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 robaliza de ración
  • 2 pataca
  • 1 dente de allo
  • 1 cda pemento doce
  • 1 cda pan relado
  • pementa
  • sal
  • ½ vaso caldo de peixe
  • 1 cdña pirixel picado
  • ½ limón
  • viño branco
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 635kcal | Carbohidratos: 28g | Proteínas: 75g | Fat: 23g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 12g | Colesterol: 286mg | Sodio: 1585mg | Potasio: 1880mg | Fibra: 5g | Azucre: 3g | Vitamina A: 4550IU | Vitamina C: 22.3mg | Calcio: 40mg | Ferro: 2.9mg

Instrucións paso a paso

  • Córtanse as patacas en rodas grosas e frítense. Resérvanse.
  • Límpanse as robalizas e se lles fai un corte no lombo, no que se mete unha roda de limón.
  • Salpeméntanse os peixes e alíñanse co allo e o pirixel moi picados.
  • Colócanse as robalizas nunha fonte de forno xunto coas patacas, e cúbrense cunha mezcla de pemento doce e pan relado.
  • Logo réganse co viño branco, o caldo de peixe e un pouco de aceite e enfórnanse a 180º-200º durante 20 minutos, dependendo do tamaño dos peixes.
Robaliza ao pemento

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 robaliza de ración
  • 2 pataca
  • 1 dente de allo
  • 1 cda pemento doce
  • 1 cda pan relado
  • pementa
  • sal
  • ½ vaso caldo de peixe
  • 1 cdña pirixel picado
  • ½ limón
  • viño branco
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Córtanse as patacas en rodas grosas e frítense. Resérvanse.
  • Límpanse as robalizas e se lles fai un corte no lombo, no que se mete unha roda de limón.
  • Salpeméntanse os peixes e alíñanse co allo e o pirixel moi picados.
  • Colócanse as robalizas nunha fonte de forno xunto coas patacas, e cúbrense cunha mezcla de pemento doce e pan relado.
  • Logo réganse co viño branco, o caldo de peixe e un pouco de aceite e enfórnanse a 180º-200º durante 20 minutos, dependendo do tamaño dos peixes.
Información nutricional
Robaliza ao pemento
Cantidade por ración
Calorías 635 Calorías da graxa 207
% valor diario*
Fat 23g35%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 12g
Colesterol 286mg95%
Sodio 1585mg66%
Potasio 1880mg54%
Carbohidratos 28g9%
Fibra 5g20%
Azucre 3g3%
Proteínas 75g150%
Vitamina A 4550IU91%
Vitamina C 22.3mg27%
Calcio 40mg4%
Ferro 2.9mg16%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.