Pescada ao forno con xamón

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 17/10/2003

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1000 g pescada en filetes
  • 1000 g tomate
  • ½ cebola
  • 2 dente de allo
  • 1 copa viño branco
  • 1 chorriño brandy
  • 200 g xamón serrano
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 401kcal | Carbohidratos: 12g | Proteínas: 43g | Fat: 18g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 10g | Colesterol: 203mg | Sodio: 2018mg | Potasio: 1491mg | Fibra: 3g | Azucre: 7g | Vitamina A: 2150IU | Vitamina C: 45.4mg | Calcio: 30mg | Ferro: 1.1mg

Instrucións paso a paso

  • Prequentar o forno a 180ºC
  • Nunha tixola con aceite de oliva sofrixir os allos e a cebola moi picadiños.
  • Logo engadir os tomates pelados e triturados. Refogar uns minutos.
  • Añadir el vino blanco y el brandy y dejar cocer durante 10 minutos.
  • Mentres, colocar a pescada, sazonada, nunha fonte untada con aceite de oliva, botarlle unhas pingas de viño branco e meter no forno durante 10 minutos.
  • Engadir o xamón serrano cortado en dados pequenos á salsa de tomate e deixar facer de 3 a 5 minutos.
  • Sacar la merluza del horno y cubrir con la salsa.
  • Volver a enfornar durante 5 a 7 minutos
Merluza al horno con jamón
Pescada ao forno con xamón

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1000 g pescada en filetes
  • 1000 g tomate
  • ½ cebola
  • 2 dente de allo
  • 1 copa viño branco
  • 1 chorriño brandy
  • 200 g xamón serrano
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Prequentar o forno a 180ºC
  • Nunha tixola con aceite de oliva sofrixir os allos e a cebola moi picadiños.
  • Logo engadir os tomates pelados e triturados. Refogar uns minutos.
  • Añadir el vino blanco y el brandy y dejar cocer durante 10 minutos.
  • Mentres, colocar a pescada, sazonada, nunha fonte untada con aceite de oliva, botarlle unhas pingas de viño branco e meter no forno durante 10 minutos.
  • Engadir o xamón serrano cortado en dados pequenos á salsa de tomate e deixar facer de 3 a 5 minutos.
  • Sacar la merluza del horno y cubrir con la salsa.
  • Volver a enfornar durante 5 a 7 minutos
Merluza al horno con jamón
Información nutricional
Pescada ao forno con xamón
Cantidade por ración
Calorías 401 Calorías da graxa 162
% valor diario*
Fat 18g28%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 10g
Colesterol 203mg68%
Sodio 2018mg84%
Potasio 1491mg43%
Carbohidratos 12g4%
Fibra 3g12%
Azucre 7g8%
Proteínas 43g86%
Vitamina A 2150IU43%
Vitamina C 45.4mg55%
Calcio 30mg3%
Ferro 1.1mg6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.