Rapantes fritidos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

O rapante é un peixe branco e en Galicia coñécese tamén co nome de Meiga. En castelán chámase Gallo. É moi plano e ten os dous ollos do mesmo lado, igual que outros peixes que viven na area.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 4 rapante (o 2 de ración)
  • fariña para rebozar
  • aceite de oliva para fritir
  • sal

Nutrición

Calorías: 320kcal | Carbohidratos: 4g | Proteínas: 49g | Fat: 12g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 6g | Colesterol: 181mg | Sodio: 1613mg | Potasio: 459mg | Fibra: 0.1g | Azucre: 0.01g | Calcio: 2mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Limpar ben os rapantes, ós que se terán retirado a cabeza e as tripas, deixándoos escorrer ben e secándoos con papel absorbente.
  • Unha vez secos, sálganse, rebózanse con fariña e frítense en aceite de oliva.
  • Sérvense acompañados de patatas fitidas ou cocidas e ensalada.
Rapantes fritidos

O rapante é un peixe branco e en Galicia coñécese tamén co nome de Meiga. En castelán chámase Gallo. É moi plano e ten os dous ollos do mesmo lado, igual que outros peixes que viven na area.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 4 rapante (o 2 de ración)
  • fariña para rebozar
  • aceite de oliva para fritir
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Limpar ben os rapantes, ós que se terán retirado a cabeza e as tripas, deixándoos escorrer ben e secándoos con papel absorbente.
  • Unha vez secos, sálganse, rebózanse con fariña e frítense en aceite de oliva.
  • Sérvense acompañados de patatas fitidas ou cocidas e ensalada.
Información nutricional
Rapantes fritidos
Cantidade por ración
Calorías 320 Calorías da graxa 108
% valor diario*
Fat 12g18%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 6g
Colesterol 181mg60%
Sodio 1613mg67%
Potasio 459mg13%
Carbohidratos 4g1%
Fibra 0.1g0%
Azucre 0.01g0%
Proteínas 49g98%
Calcio 2mg0%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.