Raxo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Un prato típico galego: raxo (lombo de porco) fritido con allo

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 600 g raxo
  • 6 dente de allo
  • 2 chile
  • 1 cda allo en po
  • sal
  • aceite de oliva para fritir
  • 2 pataca medianas

Nutrición

Calorías: 767kcal | Carbohidratos: 15g | Proteínas: 34g | Fat: 64g | Graxa saturada: 22g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 31g | Colesterol: 141mg | Sodio: 718mg | Potasio: 735mg | Fibra: 1g | Azucre: 2g | Vitamina A: 800IU | Vitamina C: 67.7mg | Calcio: 3mg | Ferro: 0.2mg

Instrucións paso a paso

  • Cortar o raxo en dados pequenos, adobar co allo fileteado e aceite de oliva e deixar repousar un par de horas.
  • Frixir as patacas e os pementos troceados. Reservar.
  • Salgar o raxo e frixilo a lume forte no aceite do adobo.
Raxo
Raxo

Un prato típico galego: raxo (lombo de porco) fritido con allo

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 600 g raxo
  • 6 dente de allo
  • 2 chile
  • 1 cda allo en po
  • sal
  • aceite de oliva para fritir
  • 2 pataca medianas

Instrucións paso a paso

  • Cortar o raxo en dados pequenos, adobar co allo fileteado e aceite de oliva e deixar repousar un par de horas.
  • Frixir as patacas e os pementos troceados. Reservar.
  • Salgar o raxo e frixilo a lume forte no aceite do adobo.
Raxo
Información nutricional
Raxo
Cantidade por ración
Calorías 767 Calorías da graxa 576
% valor diario*
Fat 64g98%
Graxa saturada 22g110%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 31g
Colesterol 141mg47%
Sodio 718mg30%
Potasio 735mg21%
Carbohidratos 15g5%
Fibra 1g4%
Azucre 2g2%
Proteínas 34g68%
Vitamina A 800IU16%
Vitamina C 67.7mg82%
Calcio 3mg0%
Ferro 0.2mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.